SEGRE

POLÍTICA AGRÀRIA

Els pagesos de Lleida presenten 19.500 declaracions per a la PAC

En el conjunt de Catalunya són poc més de 48.000 || Planas confia a poder tancar un acord de la PAC en el pròxim Consell de Ministres d'Agricultura

Una màquina aplicant tractaments fitosanitaris sobre un camp.

Una màquina aplicant tractaments fitosanitaris sobre un camp.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els agricultors lleidatans han presentat un total de 19.568 declaracions úniques agràries (DUN), que és la via per la qual se sol·liciten els ajuts de la Política Agrària Comuna (PAC) i es fan altres tràmits del nou departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. El dimarts 15 de juny va finalitzar el termini per sol·licitar, a través de la DUN, els ajuts directes i del contracte global d’explotació de l’any 2021, finançats amb els fons FEAGA i FEADER. En el conjunt de Catalunya, les 48.419 DUN presentades contenen més de 200.000 tràmits gestionats per diferents direccions general del departament. En el cas de Lleida són 95.050 tràmits.

Un total de 15.228 corresponen a ajuts de pagament bàsic i la mateixa xifra a l’anomenat greening, pràctiques agrícoles beneficioses per al clima i el medi ambient a Lleida. Les declaracions del registre de plantacions de fruiters i organitzacions de productors de fruites i hortalisses (OPFH) representen 8.577 tràmits més a la província, mentre que la sol·licitud del Sistema d’Informació Geogràfica de Parcel·les Agrícoles (SIGPAC) en suposa 6.027 més.

Superen els tres mil tràmits tant la declaració de collita comercialitzada com la de superfícies amb productes modificats genèticament.

És el tercer any que es disposa d’un entorn web, que ha permès que la tramitació de les sol·licituds d’ajuts i de la resta de tràmits de la DUN no hagi patit incidències com a conseqüència de la situació excepcional provocada per la Covid.

Per la seua part, el ministre d’Agricultura, Luis Planas, es va mostrar ahir confiat sobre la possibilitat que es pugui tancar un acord entorn de la Política Agrària Comuna en el pròxim Consell de Ministres de la Unió Europea.

L’esmentat consell serà decisiu, ja que no es pot demorar més assolir un acord que es presenta del tot necessari, que ha de ser equilibrat per acompanyar agricultors i ramaders cap al nou model agrari que propugna la PAC. Planas va presidir, per videoconferència, el consell consultiu de política agrícola per a assumptes comunitaris que té com a objecte informar els consellers i conselleres del ram de l’ordre del dia del Consell.

tracking