SEGRE

AGRICULTURA ANÀLISI

Vuit empreses de Lleida cobren més d'un milió de fons agraris lligats a la PAC

Nufri, al capdavant amb més de 3,6 milions, seguida d'Indulleida, amb 2,5 i Cotècnica, amb 2,4 || Suposen importants inversions que permeten estabilitzar les collites i augmenten en oliveres i ametllers

El sector fructícola és el que copa els primers llocs com a receptors d’ajuts.

El sector fructícola és el que copa els primers llocs com a receptors d’ajuts.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Vuit empreses i associacions agràries han cobrat el 2020 més d’un milió d’euros cada una en fons agraris europeus, segons el balanç oficial del Fons Espanyol de Garantia Agrària (FEGA). En concret, encapçala el rànquing una de les empreses líders a la província, Nufri, amb un total de 3,67 milions. El segueix Indulleida amb 2,52 milions. En ambdós casos les partides més importants corresponen a inversions en actius físics, que representen 3,35 i 2,48 milions, respectivament.

Després de les fructícoles de Mollerussa i Alguaire, Cotècnica de Bellpuig completa el podi amb 2,40 milions. Pràcticament tot l’import es destina també a inversions d’aquesta cooperativa especialitzada en alimentació animal.

Per sota dels dos milions se situa Actel Group, que va rebre 1,93 milions, segons el balanç oficial del FEGA, i provenen en la seua pràctica totalitat dels ajuts al sector fructícola. Expo Fruits de Soses va rebre 1,62 milions procedent de la mateixa línia d’ajuda.

Afrucat va comptar amb 1,52 milions procedents del programa de consum de fruites, hortalisses i llet a les escoles.

Completen el rànquing dels perceptors de més d’un milió unes altres dos cooperatives fructícoles, com són la de Sant Domènec de la Portella i Fruits de Ponent d’Alcarràs i, com és lògic, el total dels fons estan lligats a les ajudes establertes per al sector de les fruites i hortalisses.

D’altra banda, crida l’atenció que en el conjunt de l’Estat apareix com a primer receptor la Junta d’Andalusia, amb 94,2 milions.

En el balanç concret del passat 2019, Lleida va rebre un total de 119,375 milions de la PAC, davant dels 120,489 de l’exercici anterior. En el cas dels beneficiaris, l’any es va tancar amb 39.090 a la demarcació, quan a l’exercici anterior s’havia arribat als 39.589.

El gruix dels fons arriben de l’anomenat pagament bàsic, amb 68,832 milions el passat exercici, que es van repartir entre 14.751 beneficiaris. Es tracta de fons amb l’objectiu d’ajudar la renda dels pagesos.

Uns 120 milions anuals a Lleida entre 39.000 beneficiaris El camp de Lleida hi harebut 1.079 milions d’euros de fons de la Política Agrària Comuna (PAC) entre els anys 2011 i 2019, segons el balanç fet públic per la Generalitat. Aquesta xifra representa prop d’un terç del total de Catalunya, que ha comptat amb 3.325 milions en fons comunitaris.

tracking