SEGRE

MUNICIPIS PROJECTES

Ivars impulsa un Centre d'Interpretació del Préssec que obrirà l'any 2022

Posarà en relleu la varietat autòctona i contempla una inversió de 296.000 euros

Imatge d’arxiu d’una de les edicions de la fira d’Ivars.

Imatge d’arxiu d’una de les edicions de la fira d’Ivars.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Ivars de Noguera ha impulsat la creació d’un Centre d’Interpretació del Préssec que comptarà amb sales per a tallers tècnics i xarrades sobre les diferents varietats de préssec que es conreen a la zona.

L’equipament s’ubicarà al centre de la localitat, en un solar que el consistori va adquirir fa uns anys, i tindrà accés per dos carrers. L’alcalde, Josep Magrí, va explicar que el projecte vol donar un impuls més al sector del préssec, del qual viuen molts veïns.

Actualment el projecte es troba en exposició pública i el consistori preveu adjudicar les obres aquest mateix any ja que calcula que estarà finalitzat l’agost del 2022 per poder inaugurar-lo durant la fira anual del préssec que se celebra al setembre.

El centre està subvencionat pel PUOS i contempla una inversió de més de 296.000 euros.

L’objectiu del consistori és donar a conèixer les varietats de la zona i dur a terme tallers, demostracions culinàries sobre subproductes del préssec, jornades tècniques i xarrades per dignificar la varietat autòctona del préssec que es conrea a Ivars de Noguera i els pobles veïns d’Alfarràs i Almenar. “Hi ha molta gent que viu del cultiu del préssec i aquest centre, a banda d’un atractiu turístic més per al municipi, ha de servir per posar en relleu el treball diari de desenes d’agricultors que es dediquen a això”, va dir l’alcalde.

També hi haurà una exposició permanent de la varietat local, l’origen de la qual és a la Xina, de la tradició del municipi i els pobles veïns de conrear aquesta fruita, així com de la multitud de derivats que s’elaboren. “L’exposició servirà per promocionar també el consum i destacar-ne les qualitats per a tots aquells que visitin la localitat”, va dir.

tracking