SEGRE

AVICULTURA NORMATIVA

Treure les gàbies de gallines costaria 44 milions a Lleida

Els productors adverteixen que és inassumible || UP xifra en un 25% la minva d'ingressos en la carn de pollastre per la Covid

Els grangers ja van afrontar fortes inversions el 2012.

Els grangers ja van afrontar fortes inversions el 2012.UNIÓ DE PAGESOS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Unió de Pagesos va llançar ahir la veu d’alarma per la situació que travessen els sectors avícoles.

Calcula que eliminar les gàbies a les granges de gallines ponedores, com demana el Parlament Europeu a la Comissió, costaria entre 20 i 25 euros per cada plaça d’au. Tenint en compte que les últimes dades de la Generalitat situen el cens de la província de Lleida en més d’1,78 milions de gallines, estaríem parlant d’entre 35 i 44 milions d’euros.

L’organització agrària afirma que és inassumible per als productors i més si es té en compte que el 2012 ja van haver d’afrontar un dràstic canvi de normativa de benestar animal.

En aquell moment va suposar el tancament de les granges que no van poder assumir els costos derivats de les noves exigències i que d’altres haguessin d’afrontar inversions milionàries. En aquell moment es va parlar de fins a 70 milions d’euros a Catalunya, dels quals al voltant de 55 podien correspondre a Lleida.

El sindicat adverteix de les conseqüències d’una reforma d’aquestes característiques i, en cas de tirar-se endavant, afirma que s’hauria de garantir que les importacions compleixen les mateixes exigències, comprometre’s a donar un termini ampli d’adaptació, que asseguri la recuperació dels diners invertits, i també poder comptar amb ajuts.

D’altra banda, Unió de Pagesos va indicar que la pandèmia ha passat factura també al sector de carn de pollastre. En especial per la caiguda del turisme i el tancament del canal Horeca (hotels, restaurants i cafeteries). El 75% de la producció de pollastre està integrada, la qual cosa representa que el granger cria les aus que li proporciona una empresa juntament amb altres mitjans de producció com els pinsos, els medicaments o els serveis veterinaris. El sector del pollastre, segons UP, ha perdut un 20 o 25% per la pandèmia i per als grangers ha representat que les integradores o bé retardessin les entrades d’aus a les seues explotacions o reduïssin la densitat d’animals.

tracking