SEGRE

FRUITA DENOMINACIONS D?ORIGEN

Pera de Lleida preveu menys collita tot i que una millor comercialització

Preveu una producció de fins a 2 milions de quilos malgrat les gelades || Kelly Isaiah, distingit amb l''Ets la pera', apadrina l'inici de campanya de la DO

El cantant i músic lleidatà Kelly Isaiah va apadrinar la collita d’aquest any.

El cantant i músic lleidatà Kelly Isaiah va apadrinar la collita d’aquest any.JORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Denominació d’Origen Protegida (DOP) Pera de Lleida preveu menys producció per les gelades de primavera tot i que encara la campanya amb bones expectatives de comercialització tenint en compte que la producció a Europa serà la més baixa que es recorda en anys, també per l’afectació de gelades, com ja va avançar fa uns dies Afrucat a nivell general, encara que en menor mesura que en altres països productors europeus.

D’aquesta manera, la DOP Pera de Lleida preveu comercialitzar aquest any entre 1,5 i 2 milions de quilos de peres de primera qualitat de les tres varietats autoritzades d’aquesta fruita, la llimonera, la blanquilla i la conference.

La producció de la DOP Pera de Lleida ha de complir una mida i una paràmetres de qualitat definits pel Consell Regulador, i les peres que es comercialitzen sota aquest segell obtingut fa dotze anys han hagut de ser conreades d’acord amb un protocol de bones pràctiques agrícoles i només es poden manipular a les centrals i magatzems autoritzats.

El Consell Regulador de la DOP Pera de Lleida està integrat per les empreses Actel, Fruits de Ponent i Fruilar. Els seus més de dos-cents socis conreen unes sis-centes hectàrees de peres de les tres varietats autoritzades (conference, blanquilla i llimonera), que estan repartides entre les comarques del Segrià, la Noguera, Urgell, el Pla d’Urgell i les Garrigues.

Fa uns deu anys, aquestes tres firmes van crear l’empresa Top Quality Fruits, SL, que s’encarrega de comercialitzar de forma unificada les varietats de peres emparades sota la DOP Pera de Lleida sota la marca Edenia.

El cantant i músic lleidatà Kelly Isaiah, vocalista de Koers i guanyador de l’última edició del programa televisiu La Voz, va apadrinar la collita d’aquesta campanya de la denominació d’origen en un acte celebrat en una finca de Corbins i, per això, va ser distingit amb el reconeixement Ets la pera. Isaiah va agrair el reconeixement que li ha fet la DOP Pera de Lleida. “Tinc la sort de viatjar molt, però per molt lluny que vagi a qualsevol acte, quan em conviden a Lleida té un toc molt especial perquè soc de Lleida i em sento molt orgullós de ser d’aquí”, va remarcar.

tracking