SEGRE

AGRICULTURA PREVISIONS

Les farratgeres preveuen mantenir la producció enguany

Lleida és una de les líders del sector juntament amb Aragó || La província destina més de 57.000 hectàrees a aquests cultius

La patronal AEFA estima que aquest any es reduirà lleugerament la superfície farratgera estatal.

La patronal AEFA estima que aquest any es reduirà lleugerament la superfície farratgera estatal.AEFA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les primeres estimacions de l’Associació Espanyola de Fabricants d’Alfals Deshidratat, AEFA, preveuen que la campanya 2021-22 es mantingui en xifres molt similars a les de l’any passat. La superfície podria descendir lleugerament i es perdrien unes 1.000 hectàrees amb relació a la campanya passada, quan se’n van conrear 127.200. La conselleria d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural xifra en 57.745 les hectàrees que va destinar a cultius farratgers Lleida, que és líder al sector juntament amb Aragó.

Encara és aviat per definir la producció de farratge deshidratat que pugui assolir-se a la campanya 2021-22, ja que depèn en gran manera de la meteorologia. Tanmateix, la patronal calcula que se situarien en uns nivells similars o lleugerament inferiors a l’anterior, quan la producció va ascendir a 1.468.000 tones. La conselleria xifra la producció farratgera en verd de l’any passat en 3.661.202 tones, de les quals 943.453 es van destinar a deshidratació.

La patronal del sector, preocupada per l’escassetat de contenidors i els alts costos dels nolis

Des de l’associació indiquen que la campanya ha començat amb bastant interès per part dels compradors internacionals, si bé la indústria viu amb molta incertesa l’escassetat de contenidors i els alts costos dels nolis, la qual cosa dificulta el tancament d’operacions a mitjà termini.En aquest sentit, l’associació ha treballat durant aquest any planificant diferents activitats de promoció al mercat internacional juntament amb ICEX, amb qui s’ha firmat un Pla Sectorial de Promoció Cofinançat.

Preveu activitats de promoció en països com la Xina, l’Aràbia Saudita, el Vietnam, Corea del Sud, el Japó o el Brasil. AEFA compta entre els socis amb Aldahara Europe, Bonàrea Energia, Arbequina de Farratges, Deshidratadora Dolcet, Farratges La Noguera, Agroprofitos i Fills, Transalfals & La Vispesa i Venso.

tracking