SEGRE

FIRES PRESENTACIÓ

Sant Miquel, amb un aforament de 10.000 persones i bones expectatives

Gran resposta de les empreses al retorn presencial del certamen || Les institucions aposten per la transformació tecnològica del sector agroalimentari

Els representants de les institucions patrones de la Fira van presentar ahir el certamen.

Els representants de les institucions patrones de la Fira van presentar ahir el certamen.GOVERN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La 67a edició de la Fira de Sant Miquel i la 36a d’Eurofruit, que se celebrarà del 30 de setembre al 3 d’octubre, torna a ser 100% presencial, després que la pandèmia obligués a fer-la virtual l’any passat. “Es tracta de la segona fira més important de Catalunya i una de les primeres presencials en aquesta pandèmia i l’afrontem amb grans expectatives després de la resposta dels participants”, va manifestar l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo. I és que l’ocupació és del 100%, amb 290 expositors (el 2019 van ser 317) repartits en 54.000 m².

Tots els protocols per la Covid es compliran i unes càmeres amb intel·ligència artificial regularan l’aforament, que serà d’un màxim de 10.000 persones alhora.

“El certamen ha de difondre les noves tendències i avenços en l’àmbit agroalimentari”, va assenyalar Pueyo, que va afegir que hi haurà un espai 5G, coordinat per la Cambra de Comerç, amb projectes de tecnologia agroalimentària. Per la seua part, el president de la Diputació, Joan Talarn, va apostar per “aconseguir la transformació econòmica del territori amb una economia verda, circular i digitalitzada”. Va avançar que es presentarà el web “M’hi trobaràs”, un punt de trobada entre empresaris, productors i consumidors.

El delegat del Govern, Bernat Solé, va dir que hi haurà diverses jornades sobre “l’economia circular, la digitalització i la lluita contra el canvi climàtic”, mentre que el president de la Cambra de Comerç, Jaume Saltó, va insistir que Lleida “ha de convertir-se en exportadora de tecnologia lligada al sector agroalimentari”.

La dada

290 Expositors. A més de dur-se a terme més de 50 activitats com jornades, conferències, reunions i demostracions de productes.

Els representants de les institucions patrones de la Fira van presentar ahir el certamen.

Els representants de les institucions patrones de la Fira van presentar ahir el certamen.GOVERN

tracking