SEGRE

La pedregada de dissabte a la Noguera i el Segrià va afectar més de 1.000 hectàrees de cultius, principalment panís

A Térmens i Vallfogona de Balaguer hi va haver un esclafit que va provocar danys a teulades de coberts

Una poma malmesa per la pedregada en un cultiu de La Sentiu de Sió.

La pedregada de dissabte a la Noguera i el Segrià va afectar més de 1.000 hectàrees de cultius, principalment panísACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La tempesta de pedra, molta aigua i vent que va caure a la Noguera i algun municipi del Segrià dissabte a la tarda va afectar un total de 1.026 hectàrees de cultius, dels quals 984 eren de panís i 42 de fruita de llavor. Segons l'informe elaborat pel Departament d'Acció Climàtica, l'afectació de fruita ha estat majoritàriament a varietats de llavor tardanes i varia entre el 90 i el 40%.

Pel que fa al panís, els danys van entre el 80 i el 30%. La tempesta va produir un esclafit entre els termes municipals de Térmens i Vallfogona de Balaguer, afectant teulades d'algun cobert. Altres municipis afectats són Balaguer, Albesa, Menàrguens, La Sentiu de Sió, Bellcaire d'Urgell, Camarasa, Torrelameu, Castelló de Farfanya, Cubells i Alguaire.

Pel que fa a la fruita, en algun cas com Albesa encara quedava per collir algun préssec que ha resultat també afectat. Alguna afectació en figa però no massa significativa en el seu conjunt. Per a l'afectació del blat de moro s'ha fet una mitjana entre els panissos de primera collita que ja estan fets i els de segona collita que la defoliació és molt gran i en algun cas hi ha la canya trencada.

tracking