SEGRE

ESNOTICIA

La Fira de Lleida recupera el volum de negoci d'abans de la pandèmia

La 67a edició de la Fira de Lleida i la 36a edició d'Eurofruit va tancar ahir les portes amb gairebé 100.000 visitants durant els quatre dies i amb la satisfacció dels expositors que aconsegueixen el nivell de contactes i operacions realitzades similar al d'abans de la pandèmia. El certamen recupera la presencialitat amb un públic professional.

Al voltant de 100.000 persones han visitat el recinte firal durant els quatre dies de fira.

Al voltant de 100.000 persones han visitat el recinte firal durant els quatre dies de fira.JORDI ECHEVARRÍA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La 67a Fira de Sant Miquel i el 36è Saló Eurofruit van tancar ahir les portes en una edició en la qual es va recuperar la presencialitat de l’activitat comercial, malgrat el descens de públic, que es va situar al voltant de les 100.000 persones. El director de la fira, Oriol Oró, va assegurar que els visitants professionals han estat fidels al certamen, amb la qual cosa el nombre d’operacions i contactes registrats aquest any s’ha mantingut en la línia d’edicions anteriors.

Va fer un balanç positiu tant del volum de negoci com per “haver reprès l’activitat firal”. Va remarcar que l’èxit del certamen es deu a l’empreses del sector que “han mostrat el seu suport a la fira com a plataforma comercial i de promoció dels seus productes”, va dir. En canvi, la resposta del públic genèric “també ha estat massiva encara que el context de pandèmia ha fet que hi hagi un cert descens”, sobretot en aquelles franges d’edat més avançada.

Va recordar que el suport de les empreses està avalat pels 290 expositors participants i per l’ocupació del 100% de l’espai firal. “Podem parlar que la fira ha estat un èxit venint d’on venim després de mesos de prohibició.”

El certamen reivindica el paper de motor econòmic del territori en la tornada a la presencialitat Saltó va ressaltar el suport al sector empresarial, que va omplir la totalitat de l’espai firal

Oró va defensar el paper del certamen com a motor de l’economia del territori, incidint en el gran impacte econòmic que té sobre sectors com els proveïdors de la fira, l’hostaleria i restauració, el comerç, el transport o els serveis.

Per la seua banda, l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, també va destacar l’èxit de Sant Miquel, sobretot perquè s’ha demostrat “que la gent tenia ganes de fira”, la qual cosa implica un símptoma inequívoc que s’està sortint de la pandèmia. De cara a l’edició del 2022, la fira va acollir la presentació del congrés Bit’22 (Bioeconomia) i el congrés d’Enginyers Agrònoms.

Increment del 20 per cent dels projectes innovadors a la fira

El president de la Cambra de Comerç de Lleida, Jaume Saltó, va assenyalar durant la clausura de la fira com a dada mes positiva la presencialitat. Va destacar el suport al teixit empresarial en la Fira, ja que les gairebé tres-centes firmes van omplir el cent per cent del recinte, i el feedback de plena satisfacció rebut tant d’expositors com dels clients. Saltó va remarcar l’increment quantitatiu i qualitatiu en l’àmbit de la innovació, que ha crescut un 20 per cent tant en maquinària agrícola i transferència de coneixement (fent referència al premi Llibre Agrari i a l’article especialitzat) així com l’aposta per la internacionalització i digitalització. En aquest sentit, va destacar com a novetat l’espai tecnològic 5G, en el qual s’han presentat projectes, com per exemple la robotització en l’agricultura amb aquesta tecnologia o l’ús de drons per a una agricultura de precisió.

Innovació tecnològica en màquines agrícoles

La fira va acollir ahir l’entrega de premis de la 24a edició dels Premis a la Innovació Tecnològica i Seguretat en el disseny de Màquines Agrícoles, en què van participar quinze firmes i equips diferents. El primer premi va ser per a la firma Vidal i Bassols, per un atomitzador; el segon, per a Tallers Corbins per una desfulladora d’arbres i el tercer premi va recaure en la firma Plumed.

Al voltant de 100.000 persones han visitat el recinte firal durant els quatre dies de fira.

Al voltant de 100.000 persones han visitat el recinte firal durant els quatre dies de fira.JORDI ECHEVARRÍA

tracking