SEGRE

AGRICULTURA NEGOCIACIONS

Fruites i hortalisses, incloses en el cobrament d'ajuts directes a la PAC

Un accés vetat fins ara per als productors estatals || Planas afirma que l'alça de costos d'insummes es reflectirà a la cadena de valor alimentària

El ministre d’Agricultura, Luis Planas, durant la inauguració de Fruit Attraction 2021.

El ministre d’Agricultura, Luis Planas, durant la inauguració de Fruit Attraction 2021.EFE/JAVIER LIZÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sector de fruites i hortalisses no estarà exclòs del cobrament d’ajuts directes a la Política Agrícola Comuna (PAC) que s’aplicarà a partir del 2023, segons va confirmar ahir ahir el secretari general d’Agricultura i Alimentació, Fernando Miranda, que acompanyava el ministre en la inauguració de Fruit Attraction 2021.

“Els productors de fruites i hortalisses, a través de la reserva nacional, podran anar accedint als drets d’assignació dels ajuts bàsics a la renda”, va explicar.

Aquesta era una de les qüestions que s’havien anat debatent per a l’aplicació de la Política Agrària Comuna, a través del Pla Estratègic Nacional, després d’una reforma que es va aprovar recentment, una cosa de la qual fins ara no gaudien els productors d’aquests aliments a l’Estat.

Després d’aquesta confirmació, serà la primera vegada que s’atorgaran aquestes ajudes del primer pilar als productes hortofructícoles que es conreïn sota abric.

Per la seua part, el ministre d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, va afirmar que “la pujada dels costos d’alguns insummes és evident que es reflectirà al si de la cadena de valor del sector agroalimentari”.

“La pujada conjuntural dels preus de l’energia, la logística, l’empaquetament i d’altres insummes ja afecta el sector hortofructícola i, en general, a l’alimentari a Espanya, però també és un fenomen que està succeint a Europa”, va comentar.

Segons Planas, “és evident que els nostres productors i la indústria agroalimentària han d’estar justament retribuïts per la seua feina”, i cobrar uns “preus per sobre dels costos de producció”, com postula la modificació de llei de la Cadena Alimentària que ara es discuteix a les Corts Generals.

El segment Fresh Produce torna a ser el de més representació, amb més del 65% de l’oferta de Fruit Attraction, que compta al seu torn amb un important pes de la Indústria Auxiliar, amb el 28%.

Comença Fruit Attraction 2021 amb unes 50 empreses catalanes La fira Fruit Attraction 2021, organitzada per Ifema i FEPEX fins demà dijous, va arrancar ahir amb 1.300 empreses de quaranta-quatre països, amb mig centenar de firmes catalanes, en 42.000 metres quadres d’oferta hortofructícola repartits en vuit pavellons del recinte firal i visitants professionals acreditats de 118 països.

tracking