SEGRE

EMPRESA LABORAL

Els empleats de l'escorxador Avidel inicien una vaga

CCOO vol que els treballadors subcontractats passin a plantilla de la càrnia || L'empresa diu que compleix la normativa laboral

Els treballadors van iniciar ahir a la nit una vaga que es prolongarà durant dos dies.

Els treballadors van iniciar ahir a la nit una vaga que es prolongarà durant dos dies.MAGDALENTA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els treballadors de l’escorxador d’aus Avidel de Lleida, antiga Milsa, van iniciar ahir a la nit una vaga que s’estendrà durant avui i demà, convocada pel sindicat CCOO, per reclamar que tots els treballadors passin a ser plantilla directa de l’empresa principal Seresse (Serveis d’escorxadors del Segrià), que gestiona l’escorxador, que se’ls apliqui el conveni de referència del sector i “es posi fi a la precarietat laboral existent”. El coordinador d’Indústria de CCOO a Lleida, Ventura Campo, va explicar que a l’escorxador treballen unes 600 persones, de les quals 400 ho fan a través d’empreses multiserveis. Campo va recordar que fa un any la direcció i els treballadors van firmar un acord per desconvocar una vaga en el qual es recollien, entre altres aspectes, qüestions relatives als horaris, a la salut laboral, la producció o la flexibilitat, que, segons va assegurar, no s’estan respectant.

Per la seua part, l’empresa, pertanyent a Vall Companys, va defensar que encara que respecta el dret de vaga, no comparteix la decisió dels representants dels treballadors, amb els quals, diuen, sempre han estat oberts al diàleg. Així mateix va assegurar que compleix rigorosament la normativa en matèria laboral i que les condicions salarials de tots els professionals que presten serveis a l’escorxador és superior a la que estableix el conveni i, fins i tot, està per sobre de la mitjana del sector.

tracking