SEGRE

RAMADERIA PORCIFÒRUM

“El porcí s'enfronta avui a una tempesta perfecta”

Per la pujada de costos i la caiguda de preus, adverteix Anprogapor || El 26% de les granges supera la mitjana d'ús d'antibiòtics

Els participants de la taula redona, amb els organitzadors i les autoritats presents.

Els participants de la taula redona, amb els organitzadors i les autoritats presents.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

“El sector porcí s’està enfrontant a la tempesta perfecta, amb uns costos de matèries primeres i energia pels núvols i un preu de mercat en pèrdues que amb prou feines voreja l’euro per quilo viu. La situació avui és crítica.” Així resumeix el director de la patronal del porcí Anprogapor, Miguel Ángel Higuera, la foto fixa del sector, en el qual s’apunta a un previsible descens de la producció en el si de la Unió Europea i amb la Xina com la gran incertesa a l’hora de fer previsions per la falta de dades reals, segons la seua opinió. Higuera va participar ahir en la nova edició de Porcifòrum a la Llotja de Lleida, un esdeveniment per al sector amb la participació de més de mig miler de persones i que a més es va poder seguir a través d’internet.

Entre els aspectes tractats destaca el canvi de normativa sobre la utilització dels antibiòtics en granges, que ha de portar a la desaparició del seu ús preventiu. El director general de Sanitat de la Producció Agrària del ministeri d’Agricultura, Valentín Almansa, va destacar la professionalitat del sector porcí espanyol, líder europeu, però també va parlar de la necessitat d’actuar per reduir la utilització d’aquests fàrmacs en determinades explotacions al·ludint a una sobremedicació en algunes. Segons les seues dades, el 26% de les explotacions utilitzen els antibiòtics en nivells superiors a la mesura del sector.

Normalitzar la situació representaria un descens del 50% del consum, va dir.Des del sector veterinari, van demanar a Almansa majors controls per part de l’administració davant de les importacions d’animals, que representa un dels grans perills també sanitaris.

tracking