SEGRE

RAMADERIA PORCÍ

Una granja de la cooperativa d'Ivars obté el premi Porc d'Or de diamant

En total, cinc empreses amb seu a Lleida han aconseguit dotze guardons en l'edició d'aquest any

Imatge de guanyadors i autoritats, ahir a la nit a la gala del Porc d’Or celebrada a la Llotja de Lleida.

Imatge de guanyadors i autoritats, ahir a la nit a la gala del Porc d’Or celebrada a la Llotja de Lleida.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’oscenca Granja Valfarta, de la cooperativa d’Ivars d’Urgell, ha obtingut el màxim guardó d’entre tots els premis Porc d’Or d’aquest any, aquell que reconeix de manera global l’excel·lència de la granja: el Porc d’Or Especial amb Diamant. Els guardons van ser entregats ahir a la nit en un acte celebrat a Lleida. Com en l’edició anterior, Aragó ha estat la comunitat autònoma més guardonada, amb 16 premis Porc d’Or per a tretze granges: set d’Osca i sis de Saragossa.

Al darrere ha quedat Catalunya, que ha acumulat catorze premis per a dotze granges. D’aquestes, Lleida ha obtingut dos guardons: Germans Ribes Baratas SL, de Sarroca de Lleida, va aconseguir la medalla d’or a la Productivitat Numèrica (PN) de segona categoria, mentre que Coagra SCCL, d’Almenar, va obtenir la plata en aquesta mateixa categoria.També van ser reconegudes altres firmes lleidatanes i de la Franja de Ponent, com el cas del grup Vall Companys o Piensos Costa, i la mateixa Cooperativa d’Ivars. Així, la Granja Pellicer de Vallderoures (Terol), de Vall Companys Grup, va rebre per segona vegada (ja el va obtenir el 2018) el Porc d’Or Especial Zoetis a la Innovació.

Tornos Ruiz SCP de Torres de Alcanadre (Osca) va aconseguir el bronze en tercera categoria de Taxa de Parts (TP) i José Pérez Sancho (Saragossa), la plata en quarta categoria en Taxa de Parts (TP), ambdós també del grup Vall Companys. Així mateix, Piensos Costa amb l’oscenca Ganadería Ribas, la saragossana Granja Oroz Izu i la navarresa Granja Villanueva-5 Jotas van aconseguir un guardó cada una (dos bronzes i una plata). Per la seua part, la cooperativa d’Ivars, amb la granja Valfarta, va obtenir l’or en cinquena categoria en Productivitat i un altre or, també de cinquena categoria, de Longevitat (LG).

Durant les 28 edicions, els premis Porc d’Or han comptat amb el suport com a coorganitzador de l’empresa líder en salut animal Zoetis, que ha acompanyat l’Institut de Recerca i Tecnològia Agroalimentàries (IRTA) en la celebració i entrega dels guardons, així com de la Interprofessional del Porcí de Capa Blanca (Interporc), i altres empreses col·laboradores de l’esdeveniment.

tracking