SEGRE

LABORAL AGROALIMENTACIÓ

Uns 280 empleats d'Avidel aconsegueixen entrar a treballar en la segona jornada de vaga

CCOO valora les jornades d'aturada i insisteix a denunciar coaccions de l'empresa

CCOO defensa la vaga, que va acabar ahir amb els piquets a l’entrada de l’escorxador.

CCOO defensa la vaga, que va acabar ahir amb els piquets a l’entrada de l’escorxador.JORDI ECHEVARRÍA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La segona i última jornada de vaga a l’escorxador de pollastres Avidel va tenir lloc de nou ahir amb la plantilla dividida. Però en aquesta ocasió els 280 treballadors que dijous no van poder accedir a les instal·lacions per treballar a causa dels piquets convocats per CCOO, que exigeix una equiparació de condicions de tots els empleats, ahir sí que van poder fer-ho. A primera hora del matí, segons l’empresa, propietat del grup Vall Companys, els Mossos van acompanyar els autocars que transportaven els treballadors fins a un lateral de la fàbrica, per on van entrar a través d’un espai al reixat per evitar els piquets.

Segons l’escorxador hi havia personal de sacrifici, qualitat, manteniment i neteja, entre d’altres, i es van poder sacrificar uns 30.000 pollastres, 20.000 menys que un divendres normal, ja que la jornada es va reduir tres hores per raons logístiques. L’empresa va denunciar que els assalariats contraris a la vaga van ser rebuts pels piquets amb llançaments de pedres i insults. Aquest punt va ser desmentit per CCOO, que va assegurar que en cap moment no es va arribar a tirar cap mena d’objectes contra els vehicles.

També va denunciar que els vaguistes van impedir entrar a una ambulància que hi anava a atendre a una empleada, una cosa que el sindicat també va negar.

Des de CCOO, que van qualificar de positiva l’aturada, van insistir a denunciar vulneracions del dret de vaga des d’Avidel, a través de coaccions a la plantilla. Segons el coordinador de l’àrea d’Indústria, Ventura Campos, només va acudir a treballar un centenar d’empleats, la majoria personal d’oficina o subcontractats amb poca antiguitat. Així mateix va afirmar que Inspecció de Treball va anar a l’empresa, després que ho requerís el sindicat, i va parar la producció perquè hi havia personal fent tasques que no els corresponia.

L’escorxador va negar aquest extrem. CCOO assegura que la vaga era necessària perquè els subcontractats arriben a cobrar fins a 500 euros al mes menys que altres companys. L’empresa, pel seu costat, assegura que a tots se’ls aplica el conveni d’escorxadors d’aus i conills i que cobren fins i tot per sobre de la mitjana del sector.

CCOO defensa la vaga, que va acabar ahir amb els piquets a l’entrada de l’escorxador.

CCOO defensa la vaga, que va acabar ahir amb els piquets a l’entrada de l’escorxador.JORDI ECHEVARRÍA

tracking