SEGRE

INVESTIGACIÓ SOSTENIBILITAT

BonÀrea treballa per crear un camió propulsat per hidrogen

Projecte amb quatre empreses més, a banda de centres d'investigació i universitats || Emmarcat en els fons Next Generation amb cinc milions de pressupost

La flota de camions nodreixen diàriament la xarxa de botigues de BonÀrea

La flota de camions nodreixen diàriament la xarxa de botigues de BonÀreaBONÀREA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

BonÀrea treballa en el desenvolupament d’un camió propulsat per hidrogen dins d’una aposta per la sostenibilitat del transport a la xarxa de botigues. El projecte s’engloba dins d’un consorci amb quatre empreses més i de la filosofia dels fons Next Generation. Està pressupostat en més de cinc milions d’euros, dels quals tres procedeixen d’una subvenció del Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial (CDTI), segons va explicar ahir el hòlding lleidatà.

El CDTI, gràcies a l’impuls dels Next Generation, va llançar al setembre la convocatòria del Programa Tecnològic d’Automoció sostenible (PTAS) amb un pressupost de 40 milions per donar suport a projectes estratègics d’investigació i desenvolupament relacionats amb la mobilitat sostenible.Aquest projecte s’engloba dins d’un consorci de cinc empreses: BonÀrea, Ajusa, Ficotriad, Avia Ingeniería i CIE Egaña, i es complementarà amb la capacitat tecnològica de centres d’investigació i universitats com Tecnalia, CMT (UPV) i CITCEA (UPC).La principal novetat d’aquest projecte sorgeix del desenvolupament complet a nivell estatal d’un nou tipus de vehicle elèctric de pila de combustible. Seran pioners a Espanya en la implementació d’una pila de combustible amb hidrogen en un vehicle de distribució de mercaderies. Aquests vehicles converteixen l’hidrogen gasós en corrent elèctric dins de la pila de combustible, en què s’utilitzarà per alimentar el motor elèctric.Aquest projecte té una estructura de cinc activitats, tres de les quals dirigides a la investigació industrial i dos al desenvolupament i posada en marxa experimental i l’execució d’aquest prototip es desenvoluparà en vint-i-sis mesos.

BonÀrea realitzarà l’anàlisi de vehicles per als diferents casos d’ús, i s’arribarà al detall de dimensions de bateria i pila de combustible òptims. Exercirà el paper principal a l’hora del testeig i validació final del producte a l’encarregar-se de provar el vehicle en condicions normals dins de la flota de vehicles de BonÀrea. S’espera que a finals del 2023 es comenci amb les primeres proves del vehicle.El pressupost total del projecte sol·licitat a la convocatòria va ascendir a 5.926.349 euros.

Finalment, s’ha aprovat de 5.073.749 euros, on CDTI ha subvencionat un total de 3.018.325,75 euros. A BonÀrea, amb un pressupost aprovat de 814.834 euros, se li ha concedit la subvenció de 438.280.

tracking