SEGRE

RAMADERIA

Alberto Garzón indigna el sector al dir que s'exporta carn sense qualitat

L'entitat assenyala "que el sector ramader del país té la millor qualitat i compleix tots els estàndards que exigeix la UE"

El ministre de Consum, Alberto Garzón, ahir en roda de premsa després del Consell de Ministres.

El ministre de Consum, Alberto Garzón, ahir en roda de premsa després del Consell de Ministres.O.CAÑAS.POOL / EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Asaja Lleida demana la dimissió del ministre de Consum, Alberto Garzón, després d'afirmar en una entrevista a 'The Guardian' que hi ha carn que s'exporta des de l'estat espanyol que és "de mala qualitat" i provinent d'animals "maltractats".

L'entitat assenyala "que el sector ramader del país té la millor qualitat i compleix tots els estàndards que exigeix la UE". De la seva banda, l'associació catalana de productors de porcí, PORCAT, també ha lamentat les paraules de Garzón i defensa que "els productors de porcí catalans i espanyols produeixen carn de qualitat que compleix amb totes les mesures de seguretat alimentària, en fer-se controls sanitaris a tota la cadena de producció, i que compleix amb tots els requeriments de benestar animal".

"No és la primera vegada que el ministre Garzón va contra els interessos dels productors agroalimentaris del territori i, una vegada més, mostra la seva aversió pel sector productor", remarca el president d'Asaja Lleida, Pere Roqué. "Si ell no és capaç de dimitir, exigim a Pedro Sánchez que l'aparti del govern perquè està fent un mal molt gran a tot el sector productor ramader", afegeix.

Per la seva banda, des de PORCAT remarquen que "tota la carn que es produeix tant a Catalunya com a Espanya està subjecta a estrictes controls veterinaris des de les granges fins a les botigues". Així mateix, aquesta associació de productors de porcí assenyala que "els productors de carn han fet un esforç ingent en adaptar-se a totes les normatives europees de benestar animal en els darrers anys, amb l'objectiu de garantir al màxim el benestar dels animals". "Tota la carn que es produeix compleix amb les normes de benestar animal i, tant els escorxadors com les granges productores, han de superar auditories i tenen certificacions de benestar animal", afegeixen.

Des de PORCAT afirmen que el sector no entén "els atacs dels representants polítics que arremeten contra la carn i la seva imatge". En aquest sentit, adverteix que si continuen demanarà el suport del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, perquè es posicioni i actuï en la seva defensa.

tracking