SEGRE

PROJECTES POLÈMICA

La granja de 9.000 porcs dels Plans de Sió ocuparà dos hectàrees a un quilòmetre del Canós

El projecte contempla una inversió de 600.000 euros i la construcció de quatre naus

Els terrenys s’ubiquen al centre del triangle entre el Canós, l’Aranyó i Muller.

Els terrenys s’ubiquen al centre del triangle entre el Canós, l’Aranyó i Muller.X.SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La granja projectada als Plans de Sió per a 9.600 porcs d’engreixament i que ha generat oposició veïnal estarà ubicada en una finca de 21.393 metres quadrats situada a 1.050 metres del Canós, a la partida els Plans de l’Aranyó. El projecte contempla quatre naus rectangulars de 2.186 m2 cada una i tancarà la instal·lació una bassa de 2.700 m2 dedicada a la fracció líquida. Segons el projecte, es preveu que els porcs generin a l’any 15.840 m3 de purins.

La instal·lació està ubicada al centre del triangle que formen les poblacions del Canós, l’Aranyó i Muller al costat del camí de l’Aranyó a la Figuerosa. La instal·lació preveu una inversió total de 598.754 euros, i està ubicada en uns terrenys plans a 426 metres d’altitud que a penes requereixen moviments de terra. El propietari té una altra instal·lació ramadera a prop de l’Aranyó.

Per als veïns del Canós que han protestat la instal·lació generarà un gran impacte visual i ambiental i presentaran al·legacions al projecte, que està en exposició pública. No descarten mobilitzacions en cas que el projecte aconsegueixi superar les diferents fases d’aprovació que es requereixen.En l’actualitat no hi ha cap altra granja d’aquesta capacitat al municipi. Sí que n’hi ha alguna en altres municipis veïns de la Segarra com Granyanella, i també a la comarca de la Noguera.

A Concabella n’hi ha una de 7.000 caps. La majoria de les granges d’engreixament projectades tenen capacitat per a entre 3.000 i 5.000 animals d’engreixament.

tracking