SEGRE

EMPRESES PORCÍ

El grup Pini posa en marxa un altre escorxador a la Llitera

A Sant Esteve de Llitera per al sacrifici de verres || D'altra banda, ha tancat un acord per a un assecador a Albelda

Imatge de les instal·lacions de l’escorxador de Binèfar.

Imatge de les instal·lacions de l’escorxador de Binèfar.LITERA MEAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup italià Pini va iniciar aquesta setmana l’activitat al municipi de Sant Esteve de Llitera del que serà el seu segon centre de producció a la Llitera juntament amb el macroescorxador de Binèfar. Sota la firma de Cárnicas de La Litera, arranca amb una plantilla de més de 50 treballadors, encara que la idea és com a mínim triplicar aquesta xifra, fins als 150, segons va publicar el diari Heraldo. La nova planta està dedicada al sacrifici i especejament de verres.

Segons l’empresa, l’enfocament és “exclusiu per a animals de gran mida”, per permetre als ramaders tancar el cercle productiu. Inicialment estava previst processar 125 caps al dia, però posteriorment va sol·licitar una ampliació per incrementar-la progressivament fins als 1.600.La inversió supera els 13 milions d’euros. La superfície construïda s’acosta als 10.000 metres quadrats en una parcel·la de 8 hectàrees.

Compta amb una estació depuradora d’aigües residuals i una bassa d’emmagatzemament d’aigua, procedent del Canal d’Aragó i Catalunya.Així mateix, el grup italià, a través de Litera Meat, acaba de tancar un conveni urbanístic amb l’ajuntament d’Albelda per desenvolupar, en quinze hectàrees de sòl, la que serà la seua tercera indústria càrnia a la comarca.Després de la posada en marxa del macroescorxador de Binèfar, l’estiu del 2019, i l’anteriorment esmentat per al sacrifici de verres a Sant Esteve de Llitera, la multinacional afronta ara l’últim projecte anunciat per a la seua expansió a Aragó, un assecador de pernils. Als 1.600 empleats de Binèfar i els 150 previstos a Sant Esteve, en sumarà 80 més a Albelda.Els pernils que arribin aquí a assecar-se procediran de l’escorxador de Binèfar. La capacitat estimada és d’uns 3 milions, així com 500.000 paletes de porc anuals.

Està declarat com a inversió d’interès autonòmic des del 2018. Llavors ja es va justificar la ubicació per la seua posició central propera a les províncies de Saragossa, Osca, Lleida i Barcelona, que aglutinaven el 38,6% de la producció de porcí estatal.

tracking