SEGRE

AGRICULTURA FRUCTICULTURA

El sector de la fruita urgeix Govern i Inspecció a preparar ja la campanya

La Plataforma Salvem la Pagesia reclama paràmetres clars de les inspeccions. Promou la participació en la protesta del sector rural el 20 de març a Madrid

Un moment de la reunió de la Plataforma Salvem la Pagesia ahir a la nit a Seròs.

Un moment de la reunió de la Plataforma Salvem la Pagesia ahir a la nit a Seròs.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Plataforma Salvem la Pagesia, Defensem el Món Rural va fer ahir una reunió a Seròs en la qual ajuntaments, organitzacions agràries, Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya i Afrucat van acordar urgir la Generalitat i Inspecció de Treball a planificar ja la pròxima campanya de la fruita. D’una banda, demanaran una reunió amb els màxims responsables de la Inspecció per conèixer els paràmetres de la seua actuació i van denunciar, una vegada més, sentir-se criminalitzats. De l’altra, esperen que en la pròxima reunió amb la delegació del Govern català, prevista per al proper dia 22 de febrer, es presentin propostes concretes en diferents aspectes, com per exemple sobre els albergs i la recuperació de suports econòmics per als allotjaments que ofereixen els agricultors als temporers.  L’alcalde de Seròs, Josep Antoni Romia, va recordar que la plataforma està formada per ajuntaments i agricultors de diferents comarques i que ahir van participar en la reunió fins a set consistoris.

A banda de Seròs, que va allotjar la trobada, van ser-hi representants de Bell-lloc, Alcarràs, Torres de Segre, Aitona, Soses i Massalcoreig. També de les organitzacions agràries JARC i Asaja, encara que no hi va participar Unió de Pagesos que, segons van explicar fonts del partit, estava convocada i esperen que prenguin part en pròximes reunions de la plataforma. Malgrat que encara és molt aviat per conèixer el volum de producció del pròxim estiu, fonts del partit van advertir que si aquesta és normal, com s’espera, es poden reproduir problemes de mà d’obra.

D’altra banda, en la reunió es va acordar fer una crida a la participació del sector rural de Lleida, des d’agricultors i ramaders però també caçadors, en la manifestació convocada per al proper 20 de març a Madrid. Es tracta d’una mobilització convocada per les organitzacions agràries amb representació estatal, com COAG de la qual forma part JARC i Asaja, sota el lema Junts pel camp. Reclamaran un pla de xoc al Govern central i a la resta de les administracions per pal·liar els problemes del sector davant de l’increment de costos i la falta de rendibilitat de les seues explotacions.

tracking