SEGRE

RESULTATS EMPRESES

BonÀrea tanca el 2021 amb vendes per valor de 2.250 milions i 65,4 milions de beneficis

L'activitat més important per al grup va ser l'alimentació humana, que li va reportar més de la meitat de la facturació || La firma opta per no imputar en la seua totalitat en els preus l'alça de l'energia

Vista aèria del complex agroalimentari La Closa de BonÀrea Corporació a Guissona.

Vista aèria del complex agroalimentari La Closa de BonÀrea Corporació a Guissona.BONÀREA CORPORACIÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El grup bonÀrea Corporació, amb seu a Guissona, va tancar l’exercici 2021 amb 2.250 milions de facturació, un 13,4% més respecte a l’any anterior. Aquest increment en les vendes ve motivat, segons va explicar la companyia, per un augment del volum en pinsos, combustible i facturació de les botigues bonÀrea. L’activitat més important va ser la venda d’alimentació humana, amb una facturació de 1.195 milions d’euros, un 0,4% superior a la de l’exercici anterior. Desglossant aquesta xifra es veu que d’aquesta última quantitat, les botigues bonÀrea van generar 943 milions en vendes a consumidor final i 252 milions més van procedir de la resta de canals de distribució, com cash, horeca i exportació, entre d’altres.

Altres activitats importants de negoci van ser la d’enginyeria i energia, amb unes vendes de 492 milions d’euros, entre les qual destaca el subministrament a les gasolineres bonÀrea, i d’alimentació animal, amb 490 milions facturats el 2021.Malgrat l’important increment de la facturació, el grup alimentari va obtenir un benefici net de 65,47 milions d’euros, un 15% inferior. Aquesta reducció dels guanys la corporació l’atribueix a l’increment del preu de l’energia, com el gas i l’electricitat a partir de mitjans del 2021, i al descens de les exportacions de bestiar porcí.

D’aquesta manera, bonÀrea també subratlla que no va imputar totalment els augments de costos de les matèries primeres i de l’energia als preus finals dels seus productes, per la qual cosa això va reduir els seus marges comercials. Segons la companyia, aquest any passat va ser un exercici “molt atípic i complicat” perquè a la incidència de la pandèmia es va sumar també l’encariment dels costos de producció.

D’altra banda, la plantilla de bonÀrea Corporació va augmentar l’any 2021 amb 84 nous llocs de treball, fins als 5.745 empleats/es, dels quals 4.389 són treballadors en plantilla, 1.005 d’empreses de serveis i 351 conductors autònoms. Actualment, en tot el conjunt d’empreses que formen bonÀrea treballen 6.178 persones. A aquests caldria sumar tot el conjunt d’agricultors i ramaders, 4.500 en total, que amb la seua producció agrària i ramadera contribueixen a realitzar la primera part del cicle productiu complet, així com els 3.244 dependents dels establiments franquiciats bonÀrea.

Una inversió rècord de 130 milions d’euros l’últim any

El grup BonÀrea Corporació va batre durant l’exercici passat el seu propi rècord d’inversió amb 130 milions d’euros, un 28% més respecte a l’any 2020. El gran gruix es va dividir entre les obres del nou centre alimentari d’Épila, al qual en van destinar 37,8; a millores de processos en el centre alimentari de Guissona, en què es va invertir 38,2 milions d’euros; en compres de locals i instal·lacions per a les noves botigues bonÀrea, a les quals es van destinar 31,3 milions. 9,2 milions més es van destinar a la compra de solars i instal·lacions per a gasolineres.

El 2021 la companyia va obrir setze nous supermercats i va traslladar o va ampliar-ne setze, fins a arribar als 540 establiments bonÀrea situats a Catalunya, Aragó, Castelló, València, Madrid, Guadalajara, Navarra, La Rioja i Andorra. Igualment, es van inaugurar tres noves gasolineres més, fins a arribar a les seixanta.

tracking