SEGRE

EMPRESES JUNTA D'ACCIONISTES

BonÀrea Corporació invertirà aquest any 140 milions i en destinarà 25 a Guissona

Quaranta més s'aplicaran a la xarxa d'equipaments comercials || La junta avala els comptes de l'exercici 2021, amb una facturació que arriba als 2.250 M€ i uns beneficis nets de 65,5 milions

La junta va comptar ahir amb l’assistència de 490 socis a la sala d’actes de bonÀrea.

La junta va comptar ahir amb l’assistència de 490 socis a la sala d’actes de bonÀrea.X. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La junta d’accionistes de bonÀrea Corporació va aprovar ahir els comptes de 2021, amb xifres rècord d’inversions de 130 milions d’euros i de vendes totals de 2.250 milions, augments respecte a l’any anterior del 28% i el 13,4%. Els resultats nets de 65,5 milions i elcashflownet de 106,8 milions, amb una disminució del 15% i 9% respectivament s’expliquen per l’encariment dels productes energètics i les matèries primeres que no van ser imputats totalment als preus dels productes comercialitzats a les botigues i assumint una reducció dels marges. Les bones xifres, va destacar bonÀrea, permeten enfortir un model de negoci totalment integrat dins de l’àmbit rural, per arribar al client final sense mitjancers. “Permet valoritzar i donar continuïtat a més de 2.000 dels nostres socis, a crear 84 nous llocs de treball fins arribar als 5.745 empleats a finals de 2021, així com generar una important activitat econòmica l seu entorn pel nivell d’inversions realitzades per un valor de 140 milions d’euros, un 8% més respect l’exercici anterior. Es destinaran 40 milions a equipaments comercials de l’entitat, concretament preveu obrir noves botigues bonÀrea i ampliar a supermercat uns altres 20 i obrir el nou Cash&Carry de Lleida ciutat. En aquests establiments destaca que l’oferta de productes propis es veurà ampliada amb noves referències d’alimentació, destacant l’ampliació de la gamma de productes Angus en boví i de Duroc en porcí.

D’altra banda també es preveu obrir noves gasolineres, que se sumaran a la xarxa de estacions ja existents.Un any més, també seran importants les inversions previstes de 25 milions que es realitzaran al centre alimentari de Guissona on es continuaran implementant nous processos productius i millores logístiques, energètiques, mediambientals, entre moltes altres.

Reparteix 17 milions en dividends entre 4.132 accionistes

La reunió d’ahir de la junta d’accionistes va servir per mantenir el dividend en els 20 euros per acció. La meitat de l’esmentat dividend (10 euros per acció) ja va ser abonat el gener del 2022, i la resta es pagarà una vegada feta la junta ahir. La remuneració que rebran els 4.132 accionistes actuals assoleix un valor total d’uns disset milions d’euros, la qual cosa representa un vint-i-sis per cent del resultat net de l’exercici.

Igual com anys anteriors, els accionistes es poden acollir al sistema de retribució Dividend/Acció, que permet optar entre el cobrament en efectiu del dividend o rebre accions noves mitjançant operacions d’ampliació de capital.BonÀrea Corporació compta entre les seues grans xifres amb 4.500 agricultors i ramaders que assorteixen de matèria primera, 5.745 empleats, 3.200 dependents i 1,6 milions de clients setmanals a les seues 540 botigues bonÀrea.

tracking