SEGRE

AGRO RAMADERIA

Unió de Pagesos demana ajuts per fer front a la crisi del sector cunícola

Imatge d’una granja de conills de Cervià de les Garrigues.

Imatge d’una granja de conills de Cervià de les Garrigues.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Unió de Pagesos reclama a les administracions públiques mesures per fer front a la situació de crisi que pateixen les granges de conills a causa de l’augment dels preus. Segons denuncia l’organització agrària, l’augment del cost dels pinsos ha agreujat en els últims mesos una situació que ja fa temps que és insostenible, amb preus per sota dels costos de producció. Segons l’organització, només pel sobrecost del pinso, un camió de 3.000 conills dut a l’escorxador costa 2.000 euros més que fa dos anys.

Tanmateix, però, “aquest increment no s’ha vist reflectit en el preu de venda”, ja que es fixa segons la llotja de referència. A més d’això, la llotja ha introduït la nova tipificació de producte “destinat a congelar”, traslladant el cost al ramader en lloc de fer-ho al llarg de la cadena, afirma. És per aquest motiu que Unió de Pagesos insisteix en el fet de reclamar a la conselleria d’Acció Climàtica un observatori de preus per al sector; recuperar el grup de treball del sector cunícola i constituir un altre grup de treball per vetllar pel compliment de la Llei de la Cadena Alimentària.

Així mateix, també adverteix “del perill que desaparegui aquest sector a Catalunya” si prosperen iniciatives com la plantejada per Agricultura d’eliminar les gàbies en les explotacions.

tracking