SEGRE

Jordà assegura ajudes de 40 milions per als afectats per les gelades

En l'acte dels 50 anys de l'escola agrària d'Alfarràs || Assegura que parlarà amb Aragó per fer pressió conjunta

Jordà assegura ajudes de 40 milions als afectats per les gelades

Jordà assegura ajudes de 40 milions als afectats per les gelades

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Consellera d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, ha assegurat aquest divendres, en l'acte dels 50 anys de l'escola agrària d'Alfarràs, que el Departament d'Agricultura destinarà uns 40 milions d'euros en ajudes als pagesos i les cooperatives afectats per les gelades d'aquest abril. És el doble del que inicialment havia calculat el departament, de 20 milions.

De la mateixa manera Jordà espera que el Ministeri homònim espanyol aporti la mateix quantitat. És per això que la conselleria parlarà amb Aragó per mirar de fer pressió conjunta per que Agroseguro millori les quantitats assegurades.

Protesta a Barcelona

Dimarts passat una cinquantena de pagesos i alcaldes de les comarques de Lleida es van concentrar davant el Palau de la Generalitat per protestar pel retard i la inconcreció en el repartiment d'ajudes pel sector de la fruita dolça. Segons el president del sindicat Asaja, Pere Roqué, enguany s'ha perdut el 70% de la collita d'enguany, valorada en 450 milions d'euros. Tal com van avisar des del sector, la mala collita i "l'ambigüitat" mostrada pel Govern posava en perill la viabilitat de moltes plantacions i uns 30.000 llocs de feina.

Primera escola agrària de Catalunya Jordà ha assistit a l'acte de celebració dels 50 anys de l'escola agrària d'Alfarràs, que va ser la primera de Catalunya en formar de forma contínua pagesos i ramaders de les terres de Lleida. Actualment ja hi ha 14 escoles agràries a tot el territori català.

tracking