SEGRE

EMPRESES AGROALIMENTACIÓ

La firma cervesera Oliba Green Beer inverteix 2,5 milions a Torrefarrera

L'empresa de producció artesana compleix dos anys i assoleix els 3,5 milions en facturació || La seua cervesa amb oliva com a producte guanya mercats en exportació

Iván Caelles, CEO d’Oliba Green Beer, mostra els seus productes a les instal·lacions de Torrefarrera.

Iván Caelles, CEO d’Oliba Green Beer, mostra els seus productes a les instal·lacions de Torrefarrera.JORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Oliba Green Beer, la primera productora de cervesa amb oliva, està emprenent una inversió de 2,5 milions d’euros a Torrefarrera per afrontar el creixement de la companyia amb nova maquinària, tancs i equips de freds, entre altres aspectes. El CEO de la companyia, Iván Caelles, explica que l’empresa té una forta demanda del seu producte en cadenes de supermercats a Espanya, però també en mercats exteriors, amb presència en 28 països. Per exemple, exporta aquesta cervesa d’elaboració artesana a països com el Canadà, els Estats Units, Taiwan, les Filipines, el Vietnam o el Japó, a banda d’Holanda, Alemanya, Noruega o França.

En aquests moments, explica Caelles, han mostrat el seu interès també compradors de la Xina i el Pròxim Orient, i preveu entrar pròximament als mercats de Romania, Portugal i el Marroc.El mes de març passat, el Grup Costa va comprar la companyia com a part de la seua estratègia de diversificació, que compta amb presència al sector agroalimentari a través del hòlding carni Costa Food Group i Bodega Sommos. Amb l’ampliació, Oliba passarà a produir 360.000 botelles mensuals quan estigui a plena capacitat.En l’actualitat, la facturació de la cervesera de Torrefarrera se situa en 3,5 milions d’euros anuals i dona feina a 17 persones. La particularitat d’aquesta cervesa d’elaboració artesana és que compta amb una part d’olives, la qual cosa li confereix un color verd, amb dos versions, una amb olives produïdes al Pallars Jussà, que és l’original, i altres negres d’Aragó, que ofereixen diferents graduacions alcohòliques, ambdós aptes per a celíacs.L’elaboració es porta a terme a la breweria Click & Brew de Torrefarrera, però amb maquinària pròpia.

La companyia lleidatana aposta pel “residu zero” i el bagàs (subproducte del malt utilitzat a la producció) es destina a l’alimentació animal, en concret a una explotació d’oví. A més, l’empresa, que acaba de complir dos anys de presència al mercat, és patrocinadora de l’equip d’handbol femení Handbol Lleida.

tracking