SEGRE

RAMADERIA SECTORS

Lleida manté la producció de llet en plena crisi de preus

Amb més de 288 milions de litres el 2021, és líder a Catalunya seguida de Girona || El sector ramader reclama un sistema informàtic àgil i bona cobertura

El subdelegat del Govern va visitar ahir les instal·lacions de Cotécnica a Bellpuig.

El subdelegat del Govern va visitar ahir les instal·lacions de Cotécnica a Bellpuig.SUBDELEGACIÓN DEL GOBIERNO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Lleida va mantenir l’any passat la producció de llet i segueix líder davant de Girona, segons les últimes dades oficials de la Generalitat. Tot mentre els ramaders denuncien baixos preus que posen contra les cordes moltes explotacions. En concret, les explotacions de Lleida van produir l’any passat 288,5 milions de litres, una xifra molt similar a la del 2020, quan va acabar amb 288,7. La pràctica totalitat va tenir com a destinació la indústria, amb 288,1 milions.

Lleida compta amb els animals més productius, ja que les 27.870 vaques amb aptitud làctia van generar de mitjana 23.801 litres. La província és la clara líder del sector productor a Catalunya, seguida per Girona, amb 254,5 milions de litres produïts, i Barcelona, amb 200,7.

Tarragona, segons la Generalitat, no compta amb producció làctia.Les organitzacions agràries van denunciar que malgrat que durant els últims mesos el preu que reben els productors per litre ha augmentat lleugerament, aquest creixement no arriba a cobrir els costos de producció, la qual cosa complica cada vegada més la viabilitat. Situen el cost de producció d’un litre de llet en uns 50 cèntims d’euros, 8 menys que els 42 que reben.

En un altre ordre de coses, la posada en funcionament al novembre de la plataforma de Gestió Telemàtica Ramadera (GTR) ha ocasionat algunes queixes entre els pagesos. Reclamen un acompanyament intens a les persones grans que no estan acostumades a les noves tecnologies. Per a ells, no és una solució haver de pagar una gestoria per poder fer els tràmits. El president de la Federació d’Entitats Catalanes de Ramaders d’Oví i Cabrum (Fecoc), Xavier Rivera, demana també bones connexions d’internet a tots els pobles i un sistema informàtic àgil, “cosa que ara no es dona”, va remarcar.

Lleida assoleix en tres anys els 27.000 certificats d’exportació

La unitat de certificació d’exportacions de productes d’origen animal de laubdelegació del Govern a Lleida suma 27.000 certificats emesos per exportar aquest tipus de productes a tercers països des de la posada en marxa del servei, el juny de 2019., José Crespín, i el cap de la unitat de anitat nimal de la subdelegació, Miquel Molins, en la seua visita a l’empresa d’alimentació animal Cotcnica de Bellpuigque exportapet fooda través de la unitat a països del nord de l’Àfrica i del sud-est asiàtic.

tracking