SEGRE

AGRICULTURA CONFLICTE BÈL·LIC

Brussel·les estudia fórmules per augmentar les collites

Oberta a pactar exempcions ambientals a la PAC del 2023 || Els Vint-i-set demanen estendre el permís de sembra en guaret

Un camp d’ordi a Portell al costat de terres en guaret.

Un camp d’ordi a Portell al costat de terres en guaret.UP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Comissió Europea prova d’acordar certes exempcions a les obligacions de caràcter ambiental que imposa la Política Agrícola Comuna (PAC) de cara al 2023 per respondre a la necessitat d’augmentar la producció en resposta a la guerra a Ucraïna. “Hem de tenir present el problema de la seguretat alimentària al món”, va assenyalar el comissari europeu d’Agricultura, Janusz Wojciechowski, que va assegurar que la majoria de països europeus van donar suport al fet que hi hagi una exempció de la condicionalitat en les rotacions de cultiu i zones no protegides. L’assumpte es va tractar en un consell en el qual hi va haver un altre debat sobre la possibilitat d’exigir als productes agroalimentaris importats des de països tercers els mateixos estàndards sanitaris i mediambientals imposats a la UE, opció que defensa Espanya.

D’altra banda, els ministres d’Agricultura del bloc comunitari van sol·licitar ampliar l’exempció que permet l’ús de terres de guaret per al cultiu durant l’any vinent com a mesura de resposta per garantir la seguretat alimentària i augmentar la producció. El mes de març passat, la Comissió Europea va donar llum verda, en el marc de la PAC, a flexibilitzar la sembra de cultius i l’aprofitament de pastura, sobretot per a gira-sol i panís. La PAC obliga a deixar un mínim de 5% de la terra en guaret.

tracking