SEGRE

Turisme

Comencen les visites guiades als camps d'Aitona amb la recollida de la fruita com a part del projecte Fruiturisme

L'experiència forma part del projecte Fruiturisme que des del 2012 impulsa l'Ajuntament del municipi amb l'objectiu d'atraure visitants i promocionar la fruita del territori

Comencen les visites guiades als camps d'Aitona amb la recollida de la fruita com a part del projecte Fruiturisme

Comencen les visites guiades als camps d'Aitona amb la recollida de la fruita com a part del projecte FruiturismeACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aitona (Segrià) ha estrenat aquest dissabte les rutes guiades pels camps de presseguers coincidint amb el moment en què la fruita dels arbres està a punt per collir. Un total de deu persones vingudes d'arreu de Catalunya han pogut conèixer de primera mà el procés que segueixen els fruiters i també han collit fruita que s'han endut cap a casa.

L'experiència forma part del projecte Fruiturisme que des del 2012 impulsa l'Ajuntament del municipi amb l'objectiu d'atraure visitants i promocionar la fruita del territori. Les rutes guiades han començat aquest dissabte i s'allargaran fins al 28 de juliol. A banda, entre aquest mes i el vinent s'han programat una desena d'activitats, entre tallers, rutes guiades i lliures, i un concurs fotogràfic.

Un grup de deu persones han estrenat aquest dissabte les rutes guiades pels camps de presseguers d'Aitona. Els visitants han pogut gaudir del paisatge característic que presenta aquests dies d'estiu els camps de fruiters, endur-se préssecs vermells i préssecs plans que ells mateixos han collit i conèixer de primera mà del pagès el procés dels arbres fruiters.

Alguns dels visitats d'aquesta primera jornada han estat gent que havia apadrinat un arbre fruiter, una iniciativa que l'Ajuntament d'Aitona va engegar el 2020 per promoure el consum de proximitat. "És espectacular", ha valorat Montse Franquesa, una veïna de Sabadell que ha explicat que és la primera vegada que ha pogut collir la fruita directament de l'arbre i que també ha posat en valor el fet que el pagès expliqui tota la feina que hi ha perquè la gent tingui fruita al seu abast. "No ho coneixem prou el difícil que és", ha dit. A tot això, també creu que és una bona oportunitat per passar una estona amb la família.

Un altre dels visitants, Xavi Lordan, ha explicat que va venir a l'hivern a veure la floració dels arbres i que ara han tornat per visitar els camps ja amb la fruita a punt per collir. "Pensem que és una iniciativa boníssima per mantenir aquesta zona malgrat les condicions que estan passant", ha dit en referència a les gelades que van afectar tot el Baix Segre a l'abril i que han fet caure la producció en picat.

De la seva banda, l'alcaldessa del municipi, Rosa Pujol, ha posat en valor la feina que fa la pagesia i ha afirmat que "el principal tresor del municipi és la fruita". També ha animat la gent a gaudir de l'experiència de collir la fruita i endur-se-la a casa.

Una desena d'activitats programades

Dins el programa 'Aitona, el sabor de l'estiu', Fruiturisme ha programat una desena d'activitats entre els mesos de juliol i agost. A banda de les rutes guiades pels presseguers, també s'ha organitzat una ruta fotogràfica per fotografiar la sortida del sol des dels paisatges naturals d'Aitona. El municipi també compta amb quatre rutes senyalitzades perquè els visitants les puguin fer per lliure, tant a peu com en bicicleta.

Durant el juliol i agost també s'han organitzat tallers gastronòmics al Centre de Serveis, mentre que les piscines municipals acolliran el 23 de juliol i el 27 d'agost una jornada d'inflables aquàtics acompanyats d'un batut de fruita dolça.

Finalment, també s'ha posat en marxa un concurs d'Instagram en què per participar-hi caldrà pujar una selfie amb la fruita aitonenca utilitzant l'etiqueta #AitonaEnFruita22. El guanyador s'endurà un xec de 100 euros per gastar en productes o serveis locals.

Vídeo promocional

L'Ajuntament d'Aitona i Fruiturisme donen a conèixer per primer cop la campanya 'Aitona, el sabor de l'estiu' a través d'un vídeo promocional que han compartit a les seves xarxes socials i que també s'emetrà per televisió. L'anunci s'ha fet amb la col·laboració de les centrals de fruita del municipi i mostra imatges de la recol·lecció de fruita als camps.

Comencen les visites guiades als camps d'Aitona amb la recollida de la fruita com a part del projecte Fruiturisme

Comencen les visites guiades als camps d'Aitona amb la recollida de la fruita com a part del projecte FruiturismeACN

tracking