SEGRE

AGRICULTURA GUARDONS

Pomes Cal Perico rep el premi a la millor golden

Guardons de JARC i amb la col·laboració de l'IRTA || La fruita guanyadora destaca per l'equilibri entre aparença i sabor

Foto de família dels guanyadors d’aquesta sisena edició de la millor poma golden.

Foto de família dels guanyadors d’aquesta sisena edició de la millor poma golden.JARC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Roger Piñol, de Pomes de Cal Perico de Bellaguarda, va recollir ahir, juntament amb el seu padrastre, Josep Pujol, el màxim guardó de la VI edició del Premi Internacional de la Poma Golden, l’anomenada categoria Super Gold, premis que organitza JARC-COAG i que compta amb la col·laboració de l’IRTA. La poma guanyadora en aquesta edició destaca, segons l’estudi organolèptic que efectuat l’IRTA, per un molt bon equilibri entre l’aparença i el sabor, dolçor i textura. Per als jutges, aquesta poma presenta un color de fons groc clar, sense coloració rosàcia a la cara exposada al sol, i una forma regular i arredonida.Aquest any, el premi ha estrenat format amb noves categories.

Així, el guardó a la poma més dolça se l’ha emportat Fruites Molló Iniesta de Barbens. En la categoria de la poma golden més crocant, el premi ha anat a parar Bio Bosch Orgànic de Sant Pere Pescador. Miralcamp Fruits s’ha emportat el guardó a allò que el mercat més valora: la categoria de millor aparença.Sergi Balué, el cap de la sectorial de la fruita dolça de JARC, va destacar la importància de premis com aquest “per posar en relleu la fruita que produïm a Catalunya, el consum de quilòmetre zero és compromís amb el medi ambient i amb el territori”.

Va afegir que “els fructicultors estan fent un molt bon treball, i que cal apostar pels productes de proximitat, que a més de ser sostenibles són sans i d’alta qualitat, i això s’ha de veure reflectit en el preu que perceben els productors”

En aquesta sisena edició dels premis s’ha estrenat format amb noves categories

També va voler felicitar els guardonats perquè, malgrat haver passat un any molt dur a causa de la meteorologia adversa, han aconseguit tirar endavant les collites amb una molt bona producció, gràcies al seu esforç.

tracking