SEGRE

AGRICULTURA FRUITA

Fepex i Afrucatpr

L'exportació de fruitava caure un 10% el 2022||

848670_1.jpg

848670_1.jpg

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Fepex i Afrucat van demanar ahir a les institucions tant estatal com europea unaflexibilitat en la normativa que s’imposa l món agroalimentari ja que estan provocant una falta de competitivitat davant tercers països i minvant les exportacions. En aquest sentit, el director de la Federació Espanyola d’Associacions de Productores Exportadores de Fruita i Hortalisses (Fepex), Jos María Pozancos, va estimar que l’exportació de fruites i verdures del conjunt de l’Estat va caure un 10% el 2022 ial contrari la importació va créixer un 5% acompanyada d’una caiguda significativa del consum de prop de l’11%. en

Text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text

a e a Aquestes van ser algunes de les conclusions que va presentar a Lleida Fepex en la seua primera assemblea general de l’any en la qual es van fixar els objectius a seguir en el cotext econòmic i social actual.Pozancos va dir que l’escassetat de recursos i les limitacions ambientals condicionen la “competitivitat del sector” a Europa davant països tercers.

Segons ell, el principal problema amb què es troben és la limitació en l’ús de fitosanitaris, l’escassetat de recursos i les limitacions ambientals que “no estan prou sustentades científicament” i només s’apliquen a Europa.El director general d’Afrucat, Manel Simn, va coincidir amb Pozancos que aquest 2023 serà un any “d’extrema pressió normativa” per al sector. Comexemple, va enumerar les restriccions i impostos als plàstics, el reial decret d’envasos i les obligacions del nou quadern digital d’informació dels productors que hauran d’informar dels seus fertilitzants i tractaments fitosanitaris. Per això, Simn va demanar “marge” a l’Administració, ja que va considerar que aquesta càrrega serà complicada per als petits productors.A més, va alertar que el mercat està sota la pressió d’una inflació molt importantencara que a Espanya està una mica més relaxada.

A més, va afegir com llasts per al sector l’increment dels costos de producció i la incertesa climàtica que s’arrossega després de les gelades que van afectar la campanya de la fruita de l’any passat. ó ,o D’altra banda, el Consell de Ministres va acordar l’autorització del pagament de 300 milions d’euros en ajuts als titulars d’explotacions agràries en compensació per la pujada del preu dels fertilitzants acumulada en els últims mesos per la crisi derivada de la invasió russa a Ucraïna.

tracking