SEGRE

El fotògraf de l'Estany d'Ivars i Vila-sana

Gent amb energia
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

EDGAR ALDANA ANTÓN

Projecte

: Retratar la natura

Objectiu:

Gaudir de la fotografia i l'entorn

Qui és? Edgar Aldana Antón, de 26 anys, ha crescut al voltant de l'estany d'Ivars i Vila-sana. Natural d'Ivars d'Urgell, Edgar va començar a fer les primeres fotos més o menys al mateix temps que l’Estany renaixia. Ha estat present des de l'inici i fins al 2014 en l'organització de la Fira de l'Estany d'Ivars d'Urgell, que enguany arriba a la seva 11a edició. Actualment col·labora amb el suplement dominical Lectura de SEGRE.

El projecte. L'Edgar porta la fotografia a la sang i l'Estany ha estat el seu camp de proves. "Sabeu que a l'entorn de l'estany hi viuen gairebé 250 espècies diferents?" Edgar no les ha fotografiat totes, però gairebé. Les seves eines: curiositat, paciència i dedicació total. "El millor moment per fotografiar ocells és de matinada o quan es pon el sol, perquè és quan mengen", explica Edjar. "Cal saber on anar, tenir paciència i sobretot, apagar el mòbil, perquè qualsevol soroll pot espantar l'objectiu."

Dades d’interès. L’Edgar ha estudiat un Cicle Formatiu de Monitor d'Oci i temps lliure que li ha permès treballar com a monitor en diferents casals i cases de colònies. També va realitzar un curs de fotografia intensiu al Centre d'Estudis Toni Prim de Lleida. Ara busca estabilitat i treballa en un supermercat de Mollerussa.

Amb el suport d’Endesa

El fotògraf Edgar Aldana.

El fotògraf Edgar Aldana.

tracking