SEGRE
alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

DANIEL MARÍN

Projecte:

treballar amb les mans

Objectiu:

relaxar-se, entrener-se i disfrutar 

Qui és? Daniel Marín, de 87 anys, és aficionat al modelisme. Després d’haver-se jubilat com a ordenança de la facultat d’agrònoms de la UdL, la seua producció ha crescut tant que ha de repartir les seues obres entre casa seua i les de fills i familiars.

El projecte. Daniel va començar a fer petites manualitats, sobretot d'animals, amb piñes i altres objectes que es trobava fins que va fer el salt a professional amb kits de modelisme i materials amb els quals es va muntar un autèntic taller a casa. Treballa amb fusta, ceràmica, teules, paper, cartró ... tot tipus de materials dels que s’obtenen les peces més diverses: monuments populars, com la Torre Eiffel, Sant Pere del Vaticà o el Taj Mahal; vaixells, des de caravel·les fins al Titanic; helicòpters; piràmides... La peça de la qual està més orgullós és la reproducció del monumental castell de Loarre (Osca), a la qual no li falta cap detall. 

Dades d’interès. Per dedicar-se a aquest hobby, explica Daniel, s'ha de tenir perícia però sobretot molta paciència. A ell, tenir un projecte entre les mans, l'ajuda a relaxar-se quan no pot dormir i, fins i tot, l'ha ajudat a  recuperar la mobilitat després tingut un ictus del qual es recupera satisfactòriament.

Amb el suport d’Endesa

Daniel Marín amb algunes de les seues maquetes.

Maquetes, art a petita escala

tracking