SEGRE
alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

JAUME BALSELLS Projecte:

buscar solucions a problemes recurrents amb idees innovadores

Objectiu:

protegir la naturalesa i la biodiversitat

Qui és? Jaume Balsells és director general de Birding Natura, empresa dedicada a la protecció de la naturalesa i biodiversitat mitjançant l’aplicació de materials i tecnologies innovadores.

El projecte. Un dels projectes de Birding Natura és la implementació de mesures antielectrocució per a les aus en línies elèctriques, que han reduït la mortalitat de diferents espècies. Birding Natura proposa un dispositiu que impedeix que les aus es posin sobre la línia o els pals i d’un punt segur per posar-se situat a la part superior dels suports.

Dades d’interès. Birding Natura va sorgir fa 5 anys de la sensibilitat de Jaume cap al medi ambient. “Em vaig adonar que certes solucions no havien evolucionat des de fa dècades, quan ara disposem de nous materials i tècniques per construir sistemes de protecció més eficaços,” explica. Birding Natura també proposa rampes per evitar l’ofegament d'animals en dipòsits d’aigua de parets verticals o canals; visualitzadors dels filats que delimiten camps de bestiar i que eviten la col·lisió de les aus, etc. A Jaume no li agrada que l’etiquetin com a “inventor”, però el cert és que ha patentat diversos productes que contribueixen de forma efectiva a preservar la biodiversitat.

tracking