SEGRE
alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

TOÑY CASTILLO

Projecte

: Col·lecció de llibres 'Educar desde el Hospital'

Objectiu:

Facilitar eines a nens malalts, famílies i educadors

Qui és? Toñy Castillo és, des de fa 18 anys, directora de l'Aula Hospitalària Doctor Antoni Cambrodí de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida. Professora i escriptora, ha aconseguit unir les seus dos passions. Aquesta setmana és a Panamà, on participa com a ponent al IV Congrés Internacional de Pedagogia Hospitalària. 

El projecte. Actualment Toñy treballa en la col·lecció Educar desde el Hospital de la qual ha presentat el primer volum, Hoy magia, escrit conjuntament amb el mag i il·lusionista Óscar de la Torre. La col·lecció constarà de llibres dedicats a la música, els contes o les emocions i que s'afegiran a la gran quantitat de textos que Castillo ha publicat al llarg de la seva trajectòria. 

Dades d'interès: L'aula hospitalària que dirigeix la Toñy s'adapta a cada nen, cada família i cada situació. Treballant en equip amb medicina i infermeria, pensa en què li pot convindre més a cada alumne. "Treballar amb la ment oberta i il·lusió són les claus", explica. "Cal tindre en compte sempre que partim d'una situació de malaltia, que l'alumne pot tenir febre, ha de fer-se proves..." A més, Toñy aconsegueix que activitats de l'"exterior", a les quals els nens malalts no tindrien accés, com la Fira de Titelles de Lleida o la festa de Sant Jordi, arribin als seus pacients. 

Toñy Castillo amb la companyia holandesa Merkel & Vannix en el marc de la Fira de Titelles de Lleida.

Educar durant la malatia

tracking