SEGRE
Ramón Ruiz amb les punxes que ha dissenyat.

L'art de menjar caragols

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

RAMON RUIZ

Projecte:

Crear escultures i elements artístics de metall.

Objectiu:

Difondre l’art i continuar gaudint-ne.

Qui és? Ramón Ruiz és un escultor autodidacte que fa trenta anys que compagina el seu treball amb la creació artística. Actualment treballa exclusivament amb acer, perquè és un material al qual pot donar volum i moviment sense perdre la integritat de la peça, a diferència de la fusta.

El projecte. Inspirant-se en l’Aplec del Caragol, el Ramón ha dissenyat aquestes artístiques punxes que ja podran veure’s durant l’actual edició de la festa lleidatana per antonomàsia. Més enllà de l’Aplec, al Ramón li agradaria comercialitzar-los com a souvenir per promocionar Lleida a nivell turístic. Ja té altres dissenys preparats, un dels quals amb Lo Marraco de protagonista.

Dades d’interès. El Ramón és autor del trofeu Caragol Bover, que durant l’Aplec entrega la Fecoll. També va realitzar un dels caragols que el 2010 van sostreure d’una rotonda a l’avinguda de Victoriano Muñoz. “L’ajuntament en té més de guardats en un magatzem, que jo repartiria per la ciutat”, explica. Seu és també el projecte Nartura Lleida, les talles del qual poden admirar els que passegen per la canalització del Segre i el parc de la Mitjana. “Si volem que sorgeixin artistes, l’art ha de ser al carrer”, afirma el Ramón, que denuncia el mal estat de conservació de les seues obres.

Amb la col·laboració

Artístiques punxes que ja podran veure's durant l'actual edició de l'Aplec.

L'art de menjar caragols

tracking