SEGRE
Frederic treballant a la forja.

Frederic treballant a la forja.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

FREDERIC SIMÓ

Projecte:

Forja Frederic Simó 

Objectiu:

Treballar el ferro de forma artesana i artística.

Qui és? Frederic Simó (Juneda, 1975) és la tercera generació d’una empresa familiar que crea peces personalitzades i artesanals. Ha crescut al taller però, a més, s’ha format a l’Institut Guindàvols i l’Escola d’Arts Ondara de Tàrrega per conèixer millor la matèria amb la qual treballa: el ferro.

El projecte. Baranes, portes, estructures metàl·liques, ornaments, etc., però també creacions artístiques, ja siguin per encàrrec o d’inspiració pròpia. Al seu taller, el Frederic busca dotar cada element d’una personalitat única després d’interpretar les idees del client. “Fins i tot a la peça més industrial busco un toc diferent”, explica, “que és el plus que aportem els artesans. No podem competir amb les forges industrials en quantitat, però sí en qualitat. En el treball artesà entra en joc la creativitat personal. L’obra sorgeix del diàleg continu amb el ferro. Quan coneixes la matèria primera t’adones que no hi ha límits”. De cara al futur, el Frederic es planteja el repte d’adaptar l’artesania de la forja a les preferències estètiques del segle XXI.   

Dades d'interès. Entre les moltes obres del Frederic, es compta l’escultura de 3 metres d’alt i 2 de diàmetre situada a la plaça de les Tres Creus del seu poble natal i titulada Escenificació de l’acer amb els elements.

Un espai amb la col·laboració d'Endesa

tracking