SEGRE
Veïns i veïnes del Taladell, treballant per netejar el safareig.

El Talladell, un poble amb empenta

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

ASSOCIACIÓ CULTURAL LA MADRUGANYA

Projecte:

Netejar i condicionar l'antic safareig 

Objectiu:

Convertir aquesta infraestructura i els seus voltants en una zona visitable

Qui és? L’Associació Cultural La Madruganya va proposar fa dos anys recuperar l’antic safareig públic del poble, idea que ha estat secundada per tota la població i ha rebut suport de l’EMD (Entitat Municipal Descentralitzada).

Des del 2010, l’associació reuneix els amants de la cultura vinculada al territori organitzant conferències, caminades, recitals i actes diversos.

El projecte. Després que l’any passat es deixés al descobert l’estructura de pedra del safareig, només faltava  treure tota la terra que encara cobria els vasos. El 10 de novembre passat, uns vint-i-cinc voluntaris, a més de membres de l’associació, van posar fil a l’agulla i van deixar a la vista tota la construcció. A la tarda, es va  completar la jornada a l’Espai Molí la conferència Safareigs públics, d’Espais de Treball a Espais de Memòria a càrrec de Rosa Canela, llicenciada en Antropologia i tècnica en patrimoni cultural.  

Dades d'interès. Es desconeix quan es va construir el safareig, encara que a començaments del segle XX tot el poble hi feia la bugada. Situat a prop del carrer Major, va quedar en desús després de la guerra i va ser sepultat per terra i runa. Fins i tot es va plantejar construir una pista de petanca que l’hauria cobert definitivament.

Un espai amb la col·laboració d'Endesa

tracking