SEGRE
Porxos de pedra típics de molts pobles del Pirineu de Lleida

Porxos

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Segur que hi ha un poble que et té el cor robat! Pot ser el poble on vas néixer i on has viscut tota la vida, el poble on anaves de vacances o el poble on van néixer els teus padrins. Un poble ple de racons lligats a bons records que el converteixen per a tu, en el poble més bonic del món. Vota’l i fes que guanyi!

vielha e mijaran

Vielha és la capital d'un territori amb personalitat nacional pròpia dins de Catalunya. El seu terme ocupa la part central de la Vall d'Aran i agrupa sis termes que anteriorment eren municipis independents. T’agrada més que qualsevol altre poble del món? Vota'l aquí!

castelldans

Castelldans, al nord-oest de les Garrigues, té un terme contrastat, amb terres de secà - inclosa la reserva estepària de Mas de Melons - i altres regades pel Canal d'Urgell. Exemple d'això és que al poble hi ha dues cooperatives. Trobes que no hi ha al món indret més bonic que aquest? Vota'l aquí!

ELS OMELLS DE NA GAIA

Els Omells de Na Gaia deu el nom del poble a Gaia de Cervera, esposa de Ramón de Torroja, que va ser el primer senyor del terme quan va ser repoblat en temps de Ramón Berenguer IV, i quan la seva dona ja havia mort. Tant si ja el coneixes com si te n'acabes d'enamorar, vota'l aquí!

TALARN

Talarn conserva edificis nobles dels s.XVII i XVIII, entre els quals la casa del baró d'Eroles, i té un nucli antic molt interessant. Antigament havia acollit el castell dels comtes del Pallars, de què en queda poca cosa.  Tot el poble té molt encant. És el teu favorit? Vota'l aquí!

llobera

Llobera, com és comú en la major part dels municipis del Solsonès, té bona part de la seva població escampada en masies disseminades. L'església de Sant Pere és l'aglutinador d'un terme que té l'ajuntament, l'escola i la nova parròquia al petit nucli de l'Hostal Nou.  Trobes que no hi ha al món indret més bonic que aquest? Vota'l aquí!

els alamús

Els Alamús és un municipi d'origen àrab que actualment basa bona part de la seva riquesa en la fructicultura, que rep aigua dels canals Auxiliar i Secundari d'Urgell. La poma i la pera són les fruites amb més hectàrees.  Ets un enamorat d'aquesta vila? Vota aquí!

tracking