SEGRE
Inscripció llatina en una casa d'Arbeca, a les Garrigues

Inscripció Arbeca

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Segur que hi ha un poble que et té el cor robat! Pot ser el poble on vas néixer i on has viscut tota la vida, el poble on anaves de vacances o el poble on van néixer els teus padrins. Un poble ple de racons lligats a bons records que el converteixen per a tu, en el poble més bonic del món. Vota’l i fes que guanyi!

MONTOLIU DE LLEIDA

Montoliu de Lleida ocupa un terme fronterer entre les terres de regadiu del pla de Lleida, que són un terç del total del municipi, i les de secà, que insinuen la proximitat al paisatge garriguenc.  T’agrada més que qualsevol altre poble del món? Vota'l aquí!

olius

Olius és un municipi amb la població força dispersa. Els punts amb més habitants són la urbanització de Pi de Sant Just, que és on hi ha l'ajuntament, seguit d'Olius, Brics i el Castellvell. Trobes que no hi ha al món indret més bonic que aquest? Vota'l aquí!

CONCA DE DALT

Conca de Dalt és el nom d'un extens terme que té el Pont de Claverol com a cap i que es va constituir per la unió de diversos pobles. De fet, fins al 1994 el municipi es denominava Pallars Jussà. Tant si ja el coneixes com si te n'acabes d'enamorar, vota'l aquí!

arbeca

Arbeca s'aixeca a l'entorn d'un turó on encara hi ha senyals de la importància que va tenir el seu castell. El poble té edificis rellevants com el de l'Ajuntament, el del molí de l'oli o les cases que conformen les places Major i la de l'església de Sant Jaume. Tot el poble té molt encant. És el teu favorit? Vota'l aquí!

guimerà

Guimerà és un poble de postal. Les cases s'integren a la muntanya que presideix el castell i l'església gòtica amb carrerons estrets i costeruts, però plens de racons amb encant. Les construccions de pedra confereixen la imatge d'una vila medieval. Trobes que no hi ha al món indret més bonic que aquest? Vota'l aquí!

foradada

Foradada és el cap de municipi d'un terme on hi ha punts d'interès prou remarcables com el Castell de Montsonís o el santuari de Santa Maria de Salgar. També hi ha l'església de Sant Josep, del 1783, que es va construir al lloc on hi havia hagut el castell i al davant de l'antiga església parroquial. Ets un enamorat d'aquesta vila? Vota aquí!

tracking