SEGRE
Detall d'una porta de fusta a La Vansa i Fórnols, comarca de l'Alt Urgell

La Vansa i Fórnols

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Segur que hi ha un poble que et té el cor robat! Pot ser el poble on vas néixer i on has viscut tota la vida, el poble on anaves de vacances o el poble on van néixer els teus padrins. Un poble ple de racons lligats a bons records que el converteixen per a tu, en el poble més bonic del món. Vota’l i fes que guanyi!

corbins

Corbins s'alça en un turó a la dreta de la Noguera Ribagorçana, en el seu últim tram abans de barrejar-se amb el Segre. Aquesta confluència genera una zona molt rica en vegetació i fauna. L'activitat agrària de regadiu és bàsica al municipi. T’agrada més que qualsevol altre poble del món? Vota'l aquí!

la vansa i fórnols

La Vansa i Fórnols és el resultat de l'annexió del terme de Fórnols del Cadí al terme tradicional de La Vansa, que va duplicar la superfície el 1973. Inclou diversos poblets en una conca al terme mitjà del riu La Vansa. Trobes que no hi ha al món indret més bonic que aquest? Vota'l aquí!

abella de la conca

Abella de la Conca és una vila assentada sota la preciosa església romànica de Sant Esteve, documentada el 1141. El poble té algunes cases parcialment excavades a la roca, algunes de les quals han estat abandonades per altres de més properes al riu. Tant si ja el coneixes com si te n'acabes d'enamorar, vota'l aquí!

els torms

Els Torms és un municipi poc poblat de les Garrigues amb predomini de l'agricultura de secà com a font principal de riquesa. A la part antiga del poble hi ha l'església de Sant Joan Baptista, amb una rica portalada barroca esculpida al segle XVII. Tot el poble té molt encant. És el teu favorit? Vota'l aquí!

Ciutadilla

Ciutadilla deu bona part de la personalitat inconfunsible del seu paisatge a la silueta de les restes del seu castell, que vigilen la vida dels seus habitants i que són un mirador sobre la Vall del riu Corb. També cal destacar l'església gòtica de Sant Miquel.  Trobes que no hi ha al món indret més bonic que aquest? Vota'l aquí!

cabanabona

Cabanabona és un petit municipi poc poblat que integren els pobles de Cabanabona i Vilamajor. Els elements patrimonials més destacats són l'església de Sant Joan Baptista a Cabanabona i la romànica de Santa Maria a Vilamajor.  Ets un enamorat d'aquesta vila? Vota aquí!

tracking