SEGRE

EGIPTE

Troben restes d'una fàbrica de cervesa de fa 5.000 anys excavada a Egipte

Ha estat descoberta en un jaciment arqueològic a Abydos, i podria tractar-se de la fàbrica de cervesa més antiga del món

Troben restes d'una fàbrica de cervesa de fa 5.000 anys excavada a Egipte

Troben restes d'una fàbrica de cervesa de fa 5.000 anys excavada a Egipte

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un equip d’arqueòlegs ha descobert una fàbrica de cervesa de 5.000 anys d’antiguitat que podria produir milers de litres a l’antiga ciutat egípcia d’Abydos.

El doctor Mostafa Waziry, Secretari General del Consell Suprem d’Antiguitats, ha anunciat la troballa, indicant la possibilitat que la fàbrica es remunti a l’era del Rei Narmer, que va governar Egipte fa ja més de 5.000 anys.

L’estructura consta de vuit seccions grans amb una àrea de 20 metres de llarg per 2,5 metres d’ample per 0,4 de profunditat, que es van utilitzar com a unitats per a la producció de cervesa, ja que cada sector contenia al voltant de 40 estanys de fang disposats a dos files per escalfar la mescla de grans i aigua. A més, cada bassa es manté al seu lloc mitjançant palanques d’argila col·locades verticalment en forma d’anells.

El doctor Matthew Adams, de la Universitat de Nova York i cap de la missió, va indicar en un comunicat que els estudis han demostrat que la fàbrica produïa al voltant de 22.400 litres de cervesa alhora, i podria haver estat construïda en aquest lloc específicament per suplir els rituals reials que s’estaven duent a terme dins de les instal·lacions funeràries dels reis d’Egipte. Durant les excavacions en aquestes instal·lacions es va trobar evidència de l’ús de cervesa en els ritus de sacrifici.

Malgrat que ja diversos arqueòlegs britànics van descobrir aquesta planta a començaments del segle XX, la seua ubicació no es va determinar amb precisió, per la qual cosa l’expedició actual va poder resituar-la i descobrir el seu contingut amb més facilitat.

tracking