SEGRE

A l'elit de l'esquaix

La lleidatana Marta Latorre, de 24 anys, és la número u de Catalunya i una de les millors raquetes en l’àmbit estatal

Marta Latorre, durant un entrenament.

A l'elit de l'esquaix

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Va començar tard però amb molt bon peu. Marta Latorre es va iniciar en el món de l’esquaix amb 18 anys i ara, amb 24, ja lluita per fer-se un lloc en la categoria absoluta.

Després d’haver practicat diversos esports, va provar l’esquaix gràcies a la influència del seu germà i li va agradar fins al punt que fa dos temporades va decidir dedicar-s’hi per complet. Actualment, és la número u de Catalunya, una de les millors raquetes d’Espanya (la número quatre) i ocupa el lloc 169 en el rànquing mundial de la Professional Squash Association, el circuit internacional. 

Marta, que ha estudiat la carrera de Ciències Empresarials, compagina actualment els entrenaments i les competicions amb la seua feina d’entrenadora personal.

El seu palmarès és envejable: ha guanyat cinc campionats de Catalunya des del 2011

(i l’únic any en què no ho va aconseguir va ser subcampiona). En l’àmbit estatal, ha estat semifinalista dels campionats d’Espanya dels anys 2013, 2015 i 2016. 

Per arribar on està ara, Marta ha acumulat moltes hores d’entrenament (quatre o cinc hores diàries) i ha passat per moments durs, en els quuals ha pensat a abandonar. Per no defallir, és indispensable l’ajuda i el treball conjunt amb el seu preparador físic, Rubén Cabanillas, i el seu entrenador, Jordi Navinés, que l’han ajudat a seguir endavant en els moments difícils. “El Jordi és qui em va convèncer per fer el salt a la categoria professional”, explica Marta. I és que el camí no és senzill: a més dels durs entrenaments, les lesions i la falta de suport econòmic, que són els principals handicaps que assenyala Marta, ha d’abonar de la seua butxaca viatges i allotjament per desplaçar-

se als tornejos. “Agraeixo també el suport d’Ekke i Peralta per la roba i el material  esportiu”, afegeix.

La Marta s'entrena 4 o 5 hores al dia.

La Marta s'entrena 4 o 5 hores al dia.

La Marta passa moltes hores a la pista.

La Marta passa moltes hores a la pista.

tracking