SEGRE

Cracs lleidatans de la robòtica

Els alumnes de quart d’ESO de l’Institut d’Almenar han elaborat un mecanisme per enregistrar en ‘time-lapse’

Els alumnes s'han fet càrrec de tot el procediment, des del disseny fins al muntatge, amb l'ajuda dels professors.

Cracs lleidatans de la robòtica

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Durant aquest curs, els alumnes de quart d’ESO de l’Institut d’Almenar han treballat en l’elaboració d’un mecanisme per gravar en time-lapse en moviment, projecte que ha estat premiat a la fira Impulsem la Robòtica de Barcelona. 

Un time-lapse és una successió de fotos fetes cada determinat temps que permeten crear un vídeo que transmet la sensació de càmera ràpida. Els alumnes han dissenyat i construït un mecanisme que consta d’un sistema de connexions que dispara la càmera, un altre que la fa avançar a través d’un carril i un altre que l’atura. Quan la càmera comença a moure’s, dispara una foto cada 4 segons. Els primers time-lapse gravats amb aquest sistema poden veure’s a YouTube. Un, per exemple, mostra com el pati del centre es va omplint i buidant d’alumnes al llarg del matí. 

Aquest projecte va ser guardonat amb el primer premi de la fira Impulsem la Robòtica, que va tenir lloc al febrer al CaixaForum de Barcelona. “Hem après a treballar amb llenguatge C++, la base en programació”, explica Roger Setó, un dels alumnes. “Després de treballar amb C++, que no és fàcil, veure com la càmera es va desplaçant i tirant fotos alhora em va agradar molt”, conclou Òscar Torra.

Cliqueu aquí per veure el making off de la construcció del mecanisme. 

tracking