SEGRE

Relax i salut per a la gent gran

‘Ens mullem per la salut’ és el projecte que porta a terme aquest estiu la Residència per a Gent Gran
Lleida - Balàfia

Jaume i Judit, fisioterapeutes, amb Antonio, Juan, Laura, Regina,
Juanita, Paca, Josep i Manuel en plena sessió.

Relax i salut per a la gent gran

detail.info.publicated
RedaccióRedactora del digital

Creat:

Actualitzat:

Amb l’arribada de l’estiu, la piscina es consolida com una opció de lleure ideal per a totes les edats. Així doncs, la Residència per a Gent Gran Lleida - Balàfia, la Residència i Centre de dia per a Gent Gran Balàfia II, conjuntament amb el servei de fisioteràpia, han posat en marxa el projecte Ens mullem per la salut. No es tracta simplement de divertir-se, que també, sinó de millorar la qualitat de vida dels participants estimulant-ne les capacitats cognitives, físiques i socials a través de diferents exercicis i activitats aquàtiques.

Aquestes activitats es portaran a terme durant els mesos de juliol i agost a les piscines públiques del barri de Balàfia, que han facilitat l’entrada gratuïta als usuaris. Dos grups de deu persones disfrutaran, uns els dilluns

i els altres els dimecres, de sessions de trenta minuts amb els fisioterapeutes del centre, Judit, Jaume i Anna com a professors i guies. “S’ho passen pipa”, explica Silvia Hoyas, que és la coordinadora d’activitats i treballadora

social del centre. “Alguns ara voldrien venir cada dia i els que al principi tenien por de l’aigua, la van perdent a poc a poc”, afegeix.

A l’aigua s’exerciten tots els grups musculars i com que el pes del cos es veu reduït en gran manera, els exercicis són especialment beneficiosos per a persones grans amb mobilitat reduïda o que es troben en procés de rehabilitació. A banda dels beneficis físics, la realització d’exercicis aquàtics fa que els participants millorin la seua autoestima i confiança en si mateixos. La interrelació entre ells, a més, preveu l’aïllament i problemes més importants com la depressió i l’ansietat. L’activitat també és un reforç a nivell cognitiu, per la repetició de les sèries d’exercicis, el record d’accions concretes i la coordinació que es necessita per realitzar les accions a dins de la piscina. 

En Jaume ajuda a flotar la Regina.

Relax i salut per a la gent gran

Juan, Laura, Juanita i Antonio.

Relax i salut per a la gent gran

En Juan, Laura, Juanita, Antonio, Regina, Paca, Josep i Manuel

Relax i salut per a la gent gran

Antonia, Judit i Antonio.

Relax i salut per a la gent gran

Judith, Antonio i Juanita.

Relax i salut per a la gent gran

Isidra, Pilar i Anna

Relax i salut per a la gent gran

L'Antonio envoltat de la fisioterapeuta, l'Anna, i els seus companys Josep, Antonia, Pepita, Judit i Pilar.

Relax i salut per a la gent gran

tracking