SEGRE

Vacances solidàries

Irene Garí, una lleidatana de 19 anys que estudia Relacions Internacionals a Londres explica la seua experiència com a voluntària a Sri Lanka

Irene, al costat d'altres voluntaris, treballant amb nens i nenes conceptes relacionats amb la igualtat de gènere.

Vacances solidàries

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sis setmanes a Sri Lanka, vivint en les mateixes condicions que la població del país. Aquesta és l’experiència de la Irene Garí, una lleidatana de 19 anys que estudia Relacions Internacionals al King’s College de Londres. La Irene s’ha acollit aquest estiu a un programa de voluntariat que l’ha portat a Sri Lanka al costat d’altres estudiants procedents de diferents països. Durant aquestes sis setmanes, han recorregut diverses centres de menors, col·legis, o barris de barraques, on han tingut l’oportunitat de parlar amb nens i nenes sobre els seus costums, condicions de vida i futur.

A la Irene li interessa especialment tot el que té a veure amb l’apoderament femení, però ella mateixa reconeix que “quan ni tan sols les necessitats més bàsiques com el menjar o l’habitatge no estan garantides és molt difícil canviar el rol de la dona”. “Coses que aquí considerem òbvies, com el fet que surti aigua de l’aixeta, allà no ho són en absolut. La gent es dutxa amb una mànega al mig del carrer. Hi ha talls continus d’electricitat. Sembla un altre planeta.”

Però la Irene és optimista i ha estat treballant, al costat dels altres voluntaris, conceptes d’igualtat de gènere i tolerància amb nens i nenes de diferents col·legis, amb l’esperança d’haver-hi posat el seu gra de sorra. “Sis setmanes són poc temps per poder fer grans canvis, però tots els que hem estat allà esperem haver contribuït en alguna cosa”. 

La Irene pensa continuar viatjant i especialitzar-se, quan acabi la carrera, en Seguretat Internacional per donar veu als desfavorits, especialment a les dones.

La Irene, al centre de la imatge, s'interessa per les condicions de vida en un 'slum' (suburbi).

Vacances solidàries

Nens en un 'slum' als afores de Colombo, capital de Sri Lanka

Vacances solidàries

Vacances solidàries

Vacances solidàries

Vacances solidàries

tracking