SEGRE

Asos lleidatans de la robòtica

Tres alumnes de l’escola Mossèn Albert Vives de la Seu d’Urgell van aconseguir la segona posició a la World Robot Olympiad

Els tres alumnes amb la seua professora, Mireia Alba.

Asos lleidatans de la robòtica

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Clàudia Sanllehí, Marcel Gómez i Biel Mateu, tres alumnes de l’escola Mossèn Albert Vives de la Seu, coordinats per la professora Mireia Alba, s’han proclamat subcampions de la final estatal de la World Robot Olympiad (WRO), disputada a Múrcia el 16 i 17 de setembre i en la qual van participar dos-cents estudiants de tot Espanya.

L’equip de la Seu va competir en categoria Regular Start (de 7 a 12 anys) i va accedir al torneig després de guanyar la final territorial  de Lleida. La col·laboració de la Diputació de Lleida, Andbus, Gestiona’t Online, Seu Sport i Merceria Cal Bundancieta ha permès costejar les despeses del campionat.

La WRO és una competició de robòtica educativa d’àmbit internacional en què participen equips de dos o tres alumnes amb un entrenador que els recolza durant el període de preparació, però no pot comunicar-se amb ells durant el torneig, en el qual l’equip disposa de dos hores i mitja per construir i programar un robot que haurà de solucionar un desafiament en el temps més breu possible. 

Aquest centre de la Seu aplica, des del curs passat, un projecte que inclou la robòtica com a matèria lectiva des de P-3 fins a 6è de Primària (423 alumnes). Les activitats es complementen amb una d’extraescolar de Lego Mindstorms EV3. La robòtica és beneficiosa per al desenvolupament de la lògica, la creativitat, la capacitat de resolució de problemes i el treball en equip.

Marcel Gómez, Clàudia Sanllehí i Biel Mateu durant la competició.

Asos lleidatans de la robòtica

tracking