SEGRE

Auschwitz II-Birkernau, un viatge per no oblidar

Alumnes i professors de l’INS Seròs relaten el seu viatge d’estudis en què han visitat el camp de concentració i les ciutats de Cracòvia i Praga

Durant la visita a Austwitchz

Durant la visita a Austwitchz

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Alumnes i professors de batxillerat de l’INS Seròs han volgut compartir amb Cercle el seu viatge d’estudis a Praga i Cracòvia. “Fa més de 10 anys que a proposta del departament de llengües estrangeres organitzem un viatge internacional que alterna Anglaterra i Alemanya”, explica Òscar Izcara, professor d’Anglès. “Així, els alumnes, acaben Batxillerat havent estat als dos països”.

La idea de visitar Auschwitz II-Birkenau va sorgir a partir de lectura de la novel·la El violí d’Auschwitz, de M. Àngels Anglada. Cracòvia es va convertir així en la ciutat referent del viatge (el camp de concentració es troba a uns 70 km de la població) i després es va presentar l’ocasió de desplaçar-se a Praga amb tren nocturn. “Visitar dos grans ciutats europees i el camp de concentració, a més de totes les anècdotes i aventures, han convertit aquests dies en inoblidables”, explica Dolors Molins, professora de Llengua Catalana.

“El viatge ofereix el descobriment de la tradició i la cultura europea, amb les seues llums i les seues ombres. Significa també anar-se’n a dormir passada l’hora acordada i aixecar-se aviat per recórrer la ciutat al ritme d’una guia atlètica,  comprar souvenirs... Estar al costat dels companys ho fa més divertit i entranyable. Per això  el viatge d’estudis queda en un lloc privilegiat de la memòria”, conclou Carme Messeguer, professora de Llengües Clàssiques.

Els estudiants coincideixen amb els seus professors, encara que destaquen que, amb diferència, el que més els va impactar va ser la visita al camp de concentració Auschwitz-Birkenau II, construït el 1941 per ampliar la capacitat de l’original camp d’Auschwitz. 

Els alumnes davant de la porta d'entrada del camp de concentració.

Auschwitz II-Birkernau, un viatge per no oblidar

Davant del rellotge astronòmic de Praga.

Auschwitz II-Birkernau, un viatge per no oblidar

Un altre moment del viatge.

Auschwitz II-Birkernau, un viatge per no oblidar

tracking