SEGRE
En Josu i la seua filla amb la Dora i la Julieta.

Dora i Julieta, la segona vida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Es calcula que cada any són abandonats a Espanya més de 100.000 llebrers i conillers. A més, uns 75.000 moren de manera violenta a mans dels seus amos, ja que quan s’acaba la temporada de caça es consideren prescindibles.

L’associació Galgos 112 es fa càrrec dels animals que pot rescatar i intenta rehabilitar-los perquè comencin una segona vida. A Josu Marín, nascut a Vitòria però resident a Artesa de Segre, li encanten els gossos i especialment els llebrers, animal que elogia per la seua noblesa i facilitat de tracte. Actualment conviu amb la Julieta i la Dora, dos galgues rescatades per Galgos 112 dels carrers de Sevilla i d’un viver il·legal a València respectivament. Especialment cruel és el cas d’aquesta última, que va viure amuntegada al costat de 60 exemplars més en un garatge sense llum i amb prou feines menjar. La majoria d’animals procedeixen de zones

com Castella-la Manxa o Andalusia, on s’utilitzen per a la caça de la llebre. 

Josu fa una crida a superar prejudicis: “La gent creu que els llebrers no són gossos ideals per a una família perquè necessiten molt d’espai o fer exercici, però no és així. La veritat és que poden passar-se hores descansant i gastar l’energia ràpidament durant les passejades, unes tres al dia, la mateixa freqüència que la majoria de races.” En Josu  continua enumerant els avantatges de conviure amb un llebrer: “És molt poc freqüent que mosseguin un nen o a un altre gos. En l’àmbit pràctic, a més, tenen poc pèl, la qual cosa en facilita la higiene i no són escandalosos buixint. Són supertranquils.” La millor demostració és que la Julieta i la Dora conviuen sense cap problema amb un llaurador i amb la resta de la família.

Tant una com l’altra han tingut sort, ja que a més de trobar una família adequada han pogut superar els traumes de la seua etapa d’abandó i captiveri, situació a què alguns no aconsegueixen sobreposar-se. “Encara que l’organització hi posa molt d’esforç, hi ha gossos que s’han tornat desconfiats i s’escapen contínuament”, lamenta en Josu. 

Dora i Julieta, passejant.

Dora i Julieta, la segona vida

tracking