SEGRE

Costura i art en companyia

Un grup de dones jubilades es reuneix cada dijous al Centre Cívic de Balàfia per treballar en labors
manuals

A dalt d'esquerra a dreta, Tere, Paz, Lluïsa, Antonieta, Dolors, Antonieta, Encarna, Isabel (professora) i Tere. A baix, Rosa, Neus, Carmen, Dedi i Montse.

Costura i art en companyia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dos hores de creativitat, imaginació i també de xarrada i companyia és el que comparteixen aquest grup de dones cada dijous al Centre Cívic de Balàfia. La Tere, la Paz, la Lluïsa, l’Antonieta, la Dolors, l’Antonieta, l’Encarna, la Isabel (la professora), la Tere, la Rosa, la Neus, la Carmen, la Dedi i la Montse cusen, parlen, creen i alliberen la imaginació ja sigui fent mitja, ganxet o altres punts, mocadors, mantes, bosses, tapissos... Cada una treballa en el seu propi projecte, però comparteixen idees, s’aconsellen i comenten els seus avenços.

“Vénen amb una idea”, explica la Isabel, la professora, “i jo les guio amb els patrons, les  combinacions de colors, els punts que poden quedar millor... Si no saben què fer, els proposo

alguna cosa.” La Isabel es dedica a impartir aquest tipus de cursos des de l’any 2000 i destaca els beneficis que ha anat observant en tots els grups: “Mouen les mans, compten, mesuren, paren atenció per no equivocar-se. També desenvolupen la creativitat, combinant materials i colors. I es fan companyia, que en alguns casos és el més important i necessari.” 

Un dels moments més especials per a totes les participants arriba a final de curs, quan poden mostrar les seues obres a amics i familiars en una exposició que sempre és molt esperada.

“Elles s’ho passen bé –explica la Isabel–, però jo també, perquè les ajudo a dur a terme els seus projectes, veig que gaudeixen, que s’atreveixen amb coses que comencen amb dubtes i acaben fent bé. Quan pensen que no podran i després ho aconsegueixen, és molt gratificant, per a elles i per a mi”, explica orgullosa. “M’agrada treure l’artista que totes porten dins”, conclou.

Cadascuna treballa en el seu projecte, aconsellada per la professora.

Costura i art en companyia

El curs és un espai de trobada i creació.

Costura i art en companyia

La majoria fan mitja o ganxet.

Costura i art en companyia

La Laura imparteix aquests cursos des de l'any 2000.

Costura i art en companyia

tracking