SEGRE

Una primavera passada per aigua

Jesús Marín és el guanyador del Participa i guanya ‘El teu temps, la primavera’ || Una estació meteorològicament inestable que deixa com a resultat espectaculars imatges

Jesús Marín és el guanyador del concurs, amb aquesta foto d'un cap de colza cap al tard a les Borges Blanques.

Una primavera passada per aigua

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un març fred i plujós, un abril més càlid encara que també amb abundants precipitacions i un maig amb ensurts en forma de granís és el balanç d’aquesta primavera que conclou el pròxim 21 de juny i que, com sempre, els cerclaires han immortalitzat en les artístiques imatges del concurs El teu temps, la primavera.

En aquesta ocasió el guanyador ha estat Jesús Marín amb una espectacular foto d’un camp de colza a les Borges Blanques.  “Cada dia que anava per la carretera de Tarragona veia aquest camp tan groc i un dia vaig decidir anar a fotografiar el capvespre en aquella zona”, explica el Jesús. Com a guanyador d’aquest Participa-hi i Guanya, en el qual han concursat gairebé tres-centes fotografies, el Jesús podrà disfrutar d’una estada per a dos persones a l’Hotel Estanys Blaus de Tavascan.

Àngels Mercadé, de Seròs, va retratar una intensa tempesta al pla de Lleida; Montserrat Pauné, de Lleida, ens ha descobert l’espai d’interès natural de la Serra Llarga a Algerri, amb immensos prats escatxigats de roselles i en una primavera tan plujosa; cerclaires com Ariadna Pons, de Castellserà, han trobat bolets, en aquest cas carreretes.

Jordi Odén, des d’Oliana, ens mostra com el pantà es trobava pràcticament ple a mitjans de maig. Precisament, el  desembassament d’aquest pantà, al costat del de Rialb, ha incrementat el cabal del Segre al seu pas per Ponts, Balaguer i Lleida. Pep Masip el va fotografiar al seu pas per la partida de Butsènit, a finals de maig. Agustí Sellart, de la Pobla de Segur, ens fa notar que la boira era ben present encara al maig a la zona de Tírvia i Alins.

Tempesta a Seròs, captada per la càmera d'Àngels Mercadé.

Una primavera passada per aigua

Roselles a la Serra Llarga, a prop d'Algerri. Montserrat Pauné.

Una primavera passada per aigua

El Segre,desbordat al seu pas per Butsènit. Pep Masip.

Una primavera passada per aigua

El pantà d'Oliana, ple. Jordi Odèn.

Una primavera passada per aigua

Boira al Pallars Sobirà a mitjans de maig. Agustí Sellart.

Una primavera passada per aigua

Buscant bolets. Ariadna Pons

Una primavera passada per aigua

tracking