SEGRE

Darrere la serp de foc

Josep Raül Martínez, guanyador del ‘Participa-hi i Guanya’ de Sant Joan ‘Les tradicions del meu poble’, va gaudir amb la família del premi

“El moment més espectacular: el descens”, explica Josep Raül.

Darrere la serp de focJosep Raül Martínez Solano.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Josep Raül Martínez, de Mollerussa, ha estat el guanyador d’aquesta edició del ja tradicional Participa-hi i Guanya de Cercle de Sant Joan, en el qual sol·licitàvem als concursants fotografies de les tradicions de les respectives localitats.

Raül va guanyar el concurs amb unes fantàstiques fotos del correfoc de les Borges Blanques i va gaudir del premi, una estada a l’Hotel Poldo de la Guingueta d’Àneu, amb la seua esposa i filla, des d'on van poder anar a veure l'espectacle de les falles d'Ísil. 

Quan van arribar a Isil, el dissabte 23 de juny a mitja tarda, la festa ja començava a gestar-se: el poble, ple de gent; grups de joves preparant-se per pujar a la muntanya i el faro plantat al mig de la plaça Major. Aquest faro o gran falla va ser el primer tronc que es va encendre per donar avís als fallaires que ja estaven a la muntanya de l’inici del descens. “El moment més espectacular és el de la baixada dels fallaires en plena foscor”, explica Josep Raül, que va buscar els llocs més bons per aconseguir les millors fotografies. També van seguir part del recorregut final, en què els participants en el descens tornaven a encendre les falles que s’havien apagat pel camí per entrar al poble en plena esplendor. A Josep Raül li va cridar l’atenció que també participessin dones en el descens, cosa que no passa en altres poblacions. “Un altre moment gran”, recorda, “és quan la comitiva arriba a la plaça Major i encenen la foguera entre tots”.

Pel que fa a l’Hotel Poldo, la família coincideix: “És molt bonic, càlid, amb encant i el millor, sens dubte, és el tracte”, explica Josep Raül. “I a prop de paisatges on vam poder disfrutar de la naturalesa”, conclou.

Raül i la seua filla Elisabet, a l'Hotel Poldo.

Darrere la serp de foc

Encara de dia, els fallaires inicien l'ascens a la muntanya.

Darrere la serp de foc

Comença el descens, en què també participen dones.

Darrere la serp de focJosep Raül Martínez Solano.

La foguera de la plaça Major d'Isil va creixent a mesura que arriben els fallaires.

Darrere la serp de focJosep Raül Martínez Solano.

tracking